Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

James Cameron visszatér

2007.01.11. 18:42 | szerző: Retee | kategória: Mozi

James Cameron a világ egyik legsikeresebb és leglustább rendezője. 1997-ben irányította utoljára egy játékfilm készítését, igaz, a Titanic azóta is minden idők legnépszerűbb filmjének számít: 1,8 milliárd dolláros bevételi rekordját meg sem közelítették azóta.
A 20th Century Fox stúdió és Cameron most bejelentették, hogy a rajongóknak már csak 2009 nyaráig kell várniuk a rendező következő premierjére. A tervek szerint ekkor kerül a mozikba a 200 millió dolláros költségvetéssel készülő 3D sci-fi, az Avatar, amely egy távoli bolygón rekedt néhány ember küzdelmét mutatja be a gonosz helybeliekkel.
Bár Cameronnak más tervei is voltak (sokáig egy női cyborgról készült filmet készíteni Battle Angel címmel), 2005 óta csak az Avatar-ral foglalkozik. A forgatókönyv első változata már 11 évvel ezelőtt elkészült, ám a komputertechnika mostanra érte el azt a szintet, hogy a megálmodott képek súlyos kompromisszumok nélkül kerülhessenek a vászonra – a történet elbeszéléséhez ugyanis az élőszereplős felvételeknek és a komputer generálta figuráknak vagy háttereknek tökéletesen kell illeszkedniük.
A – jobbára ismeretlen – színészekkel való munka áprilisban kezdődik. A főszerepet, a gyarmatosító földlakók ellen forduló lények oldalára álló embert az ausztrál Sam Worthington játssza és Zoe Saldana lesz a partnere.
– Ha nagy siker lesz, trilógiává alakíthatjuk a filmet – nyilatkozta Cameron. – Ha nem lesz nagy siker, egymagában is értelmes marad. Meglátjuk. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.