Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Lefoglalták a B-52 kalóz-szervert

A BME hálózatán üzemelő gépen több ezer szerzői jogvédett film, játék és zene volt elérhető.

2007.01.19. 09:44 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózatán működött a B-52 nevű szerver, melyen több ezer, szerzői jog által védett zenét, filmet, tv sorozatot, szoftvert és játékot érhettek el a hozzáférést ismerő felhasználók, akik 1 gigabites sávszélességgel tölthették le onnan az illegális tartalmakat. Az FTP szervert olyan kalózcsapatok használták megosztásra, mint az LRC és az RNS. Az ASVA és ProArt tájékoztatása szerint a B-52 szerver Kelet-Európa egyik legszervezettebb "topsite"-ja volt, és olyan kisebb, helyi topsite-okat szolgált ki, mint az N és az MTX. Ezek a topsite-ok szolgálták ki a helyi file-cserélő hálózatokat.
A BRFK Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai és a felkért szakértők 2007. január 11-én keresték fel és foglalták le a szervert, miután - kiiktatva a titkosító kódokat - a helyszínen is meggyőződtek a gép jogellenes tartalmáról és forgalmáról. További vizsgálódások várhatóak annak érdekében, hogy a felhasználók adataira, az ő IP információikra is fény derüljön.
A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az interneten keletkezik és hogy a magyar felsőoktatás államilag finanszírozott infrastruktúráját használó diákok az összes veszteség 41%-át generálják! Ezzel Magyarország a világban a második helyen áll, az USA mögött(44%) és Németország előtt (31%). ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.