Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Hugh Grant retróklipben

2007.02.02. 13:32 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Popsztárnak slágerre is szüksége van. És mert Hugh Grant visszatérni készülő egykori zenészt alakít új romantikus vígjátékában, a Zene és szövegben (Music & Lyrics, hazai bemutató: március 8.), a film alkotói mindent elkészítettek, ami a zenész hátteréül szükséges lehet: 80-as évekbeli plakátokat, régi ruhákat és lemezborítókat terveztek Grant kitalált együttesének, a PoP!-nak: csak magával a zenével nem boldogultak. Bár jó néhányan próbálkoztak, nem sikerült elkészíteni azt a számot, mely első hallásra is húszéves, mégis sláger lehet belőle, és a humor sem hiányzik belőle. Marc Lawrence rendező már a retróklip forgatására is készen állt, ám a felvételt – megfelelő dal hiányában – folyton el kellett halasztani.
A megoldást végül a rendező 13 éves fia hozta. Miután a profik sorra kudarcot vallottak, az általános iskolás Clyde Lawrence komponálta meg a dalt, amely a film egyik kulcsjelenetében és a klipben is elhangzik. A döntést végül maga Hugh Grant hozta meg: ő mondta azt, hogy legszívesebben az ifjú zeneszerző slágerét adná elő – bár ekkor még nem tudta, ki a komponista, a rendező csak utólag árulta el, hogy a Dance With Me Tonight egy amatőrtől való: a fiától.
Clyde egyébként nem kezdő a műfajban: Hét éves volt, amikor apja a Beépített szépség-et forgatta: annak a főcímdalát is ő hozta össze. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.