Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Hugh Grant retróklipben

2007.02.02. 13:32 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Popsztárnak slágerre is szüksége van. És mert Hugh Grant visszatérni készülő egykori zenészt alakít új romantikus vígjátékában, a Zene és szövegben (Music & Lyrics, hazai bemutató: március 8.), a film alkotói mindent elkészítettek, ami a zenész hátteréül szükséges lehet: 80-as évekbeli plakátokat, régi ruhákat és lemezborítókat terveztek Grant kitalált együttesének, a PoP!-nak: csak magával a zenével nem boldogultak. Bár jó néhányan próbálkoztak, nem sikerült elkészíteni azt a számot, mely első hallásra is húszéves, mégis sláger lehet belőle, és a humor sem hiányzik belőle. Marc Lawrence rendező már a retróklip forgatására is készen állt, ám a felvételt – megfelelő dal hiányában – folyton el kellett halasztani.
A megoldást végül a rendező 13 éves fia hozta. Miután a profik sorra kudarcot vallottak, az általános iskolás Clyde Lawrence komponálta meg a dalt, amely a film egyik kulcsjelenetében és a klipben is elhangzik. A döntést végül maga Hugh Grant hozta meg: ő mondta azt, hogy legszívesebben az ifjú zeneszerző slágerét adná elő – bár ekkor még nem tudta, ki a komponista, a rendező csak utólag árulta el, hogy a Dance With Me Tonight egy amatőrtől való: a fiától.
Clyde egyébként nem kezdő a műfajban: Hét éves volt, amikor apja a Beépített szépség-et forgatta: annak a főcímdalát is ő hozta össze. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.