Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Levelek Izlandról

2007.02.02. 13:36 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A látszat csal. Clint Eastwood ugyan egy fél éven belül két filmet is forgatott, amely a csendes-óceáni Ivo Dzsima szigeten játszódik, de egyikhez sem utazott helyszínre. A II. világháború egyik legnagyobb és legvéresebb partraszállásának A dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, hazai bemutató: március 15.) az amerikai tengerészgyalogosok, a Levelek Ivo Dzsimáról (Letters From Iwo Djima, hazai bemutató: március 1.) a védekező japán katonák szemszögéből állít emléket. Mivel a partraszállás hetében több mint 12 ezer japán katona tűnt el a szigeten, a területre még turisták sem tehetik be a lábukat, az odautazáshoz külön engedély szükséges – az emlékhellyé és szent területté nyilvánított Ivo Dzsimán szó sem lehetett a filmezésről. A dicsőség zászlaja végül Izlandon, a Levelek Ivo Dzsimáról a világ túlsó felén, Kaliforniában készült.
– Rengeteg helyszínt fontolóra vettünk, és igyekeztünk a lehető legkényelmesebbet választani – nyilatkozta a 76 éves rendező. – Még Hawaiin is jártunk: a Four Seasons szálloda melletti strandon gondolkoztunk. De végül így jött ki a lépés: a két film ugyanazt a vidéket mutatja, pedig egészen másutt készült – mindkétszer nagyon messze Japántól. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.