Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Magyarországra látogat Csupó Gábor

2007.02.04. 12:15 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor február közepén hazánkba látogat legújabb filmjének, a Híd Terabithia földjére című fantáziajáték mozis bemutatójára.
Csupó 1975-ben, 23 éves korában hagyta el az országot azzal a titkos vággyal, hogy olyan animációs stúdiót alapítson, amelyet akkor itthon még képtelenség lett volna, hiszen nálunk még magánvállalkozások nem léteztek. Először Svédországban animátorkodott, ahol megismerte ott nyaraló Arlene Klasky-t, s vele Los Angelesbe, a filmgyártás és az animáció központjába költözött 1979-ben. Két évvel később már saját stúdiót alapítottak, és nevükhöz többek között olyan – Magyarországon is befutott – rajzfilmek kötődnek, mint a Simpson család vagy a Fecsegő tipegők.
Gábor ez évben elkészült első élőszereplős alkotásával, a Híd Terabithia földjére filmmel, amelyet a hazai mozik – nagyon közel az amerikai bemutatóhoz – február 22-étől játsszák majd. A forgalmazó SPI meghívta az animációs gurut Magyarországra, hogy részt vehessen filmje hazai debütálásán, s a rendező készséggel tett eleget a felkérésnek: „Nagy örömmel jövök Magyarországra – mondta Gábor –, sőt ha van rá lehetőség, a családomat is hoznám magammal.” ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.