Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Scorsese vs. Eastwood – a visszavágó

2007.02.15. 18:13 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Vannak visszavágók, amikre nem lehetett számítani. Két évvel ezelőtt Martin Scorsese és Clint Eastwood volt a legesélyesebb a legjobb rendező Oscar-díjára. 2005-ben az Aviátor és A millió dolláros bébi csatájából végül az utóbbi került ki győztesen.
Csupán két év telt el, és ismét ők ketten a nagy favoritok. Scorsese A tégla című filmjéért, Eastwood pedig a Levelek Ivo Dzsimáról (Letters From Iwo Djima, hazai bemutató: március 1.) című vad háborús eposzáért: melyben a Csendes-óceán egyik legnagyobb csatáját a japánok szemszögéből, japán nyelven forgatta le. A szavazóirodák szerint ismét kettejük között fog eldőlni a nagy verseny. Eljött tehát a revans ideje.
– Én mindig azokkal érzek, akik nem kapják meg a díjat – nyilatkozta Eastwood, akit legutóbbi filmje kapcsán elárasztottak a nemzetközi elismerések, a Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták. – És úgy érzem, most Scorsese a legesélyesebb.
Igaz, ami igaz: itt az ideje, hogy Martin Scorsese-t az Amerikai Filmakadémia is legjobb rendezőnek nyilvánítsa: eddig hétszer jelölték a díjra, és még egyszer sem kapta meg. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.