Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Napfényes világvége

2007.03.22. 17:24 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Danny Boyle szerint hamarosan vége lehet a világnak: Napfény (Sunshine, hazai bemutató: április 12.) című filmjében a Nap váratlanul kialszik, és ha a vakmerő vállalkozásra induló nyolc űrhajósnak nem sikerül egy atombombával újragyújtani a csillagot, a Föld megfagy. És mert a nézők szeretnek hinni abban, hogy a filmek valósággá válhatnak, Danny Bolye-ért lelkesedő fizikus-, kémikus- és csillagász egyetemisták összeállították, mik a legvalószínűbb módjai annak, hogy a közeljövőben vége lesz a világnak.
1.A Föld összeütközik egy aszteroidával. Ez bármikor megtörténhet: a dinoszauruszok kihalását is egy kozmikus ütközés számlájára írják.
2. Általános felmelegedés. Ha a civilizáció széndioxid-kibocsátása nem csökken, a mezőgazdaság visszaszorul, éhség és járványok pusztítják el az emberiséget. A katasztrófa kezdete még ebben az évszázadban lehetséges.
3. Szupernova-robbanás. Ha a Galaxisban felrobban egy közeli csillag, az a Földön olyan hatást kelthet, mintha egy óriási nukleáris bomba robbant volna fel. Az Orion csillagkép egyik tagja, a Betelgeuse már a robbanás határán van – haláltusája persze még többezer évig is tarthat.
4. Összeütközés az Andromédával. Az Androméda-galaxis 2.2 millió fényévre van tőlünk, de közeledik. Megnyugodhatunk: valószínűleg előbb ütközik velünk össze, mint hogy a Nap kialudna.
5. A Végítélet-elv. A csillagászok szerint bizonyos hatalmas méretű kozmikus események, megváltoztathatják az univerzum anyagát. Ez minden katasztrófák legtökéletesebbje, hiszen így a testünket alkotó részecskék szimplán megszűnnének létezni.
A természettudós-tanoncok alkotta Boyle-rajongói klub el is küldte kutatásai eredményét a rendezőnek, aki udvariasan azt felelte nekik, hogy ha előbb beszélgetnek, talán a Napfény forgatókönyve is másképp alakul. „Azért ne szomorkodjatok, ettől még nincsen vége a világnak – mondta nekik a rendező.” ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.