Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Napfényes világvége

2007.03.22. 17:24 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Danny Boyle szerint hamarosan vége lehet a világnak: Napfény (Sunshine, hazai bemutató: április 12.) című filmjében a Nap váratlanul kialszik, és ha a vakmerő vállalkozásra induló nyolc űrhajósnak nem sikerül egy atombombával újragyújtani a csillagot, a Föld megfagy. És mert a nézők szeretnek hinni abban, hogy a filmek valósággá válhatnak, Danny Bolye-ért lelkesedő fizikus-, kémikus- és csillagász egyetemisták összeállították, mik a legvalószínűbb módjai annak, hogy a közeljövőben vége lesz a világnak.
1.A Föld összeütközik egy aszteroidával. Ez bármikor megtörténhet: a dinoszauruszok kihalását is egy kozmikus ütközés számlájára írják.
2. Általános felmelegedés. Ha a civilizáció széndioxid-kibocsátása nem csökken, a mezőgazdaság visszaszorul, éhség és járványok pusztítják el az emberiséget. A katasztrófa kezdete még ebben az évszázadban lehetséges.
3. Szupernova-robbanás. Ha a Galaxisban felrobban egy közeli csillag, az a Földön olyan hatást kelthet, mintha egy óriási nukleáris bomba robbant volna fel. Az Orion csillagkép egyik tagja, a Betelgeuse már a robbanás határán van – haláltusája persze még többezer évig is tarthat.
4. Összeütközés az Andromédával. Az Androméda-galaxis 2.2 millió fényévre van tőlünk, de közeledik. Megnyugodhatunk: valószínűleg előbb ütközik velünk össze, mint hogy a Nap kialudna.
5. A Végítélet-elv. A csillagászok szerint bizonyos hatalmas méretű kozmikus események, megváltoztathatják az univerzum anyagát. Ez minden katasztrófák legtökéletesebbje, hiszen így a testünket alkotó részecskék szimplán megszűnnének létezni.
A természettudós-tanoncok alkotta Boyle-rajongói klub el is küldte kutatásai eredményét a rendezőnek, aki udvariasan azt felelte nekik, hogy ha előbb beszélgetnek, talán a Napfény forgatókönyve is másképp alakul. „Azért ne szomorkodjatok, ettől még nincsen vége a világnak – mondta nekik a rendező.” ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.