Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Lézer-egerek baktériumölő borítással

A LEXMA nanotechnológiás egerei Magyarországon.

2007.03.23. 08:45 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A mai nappal kezdte meg a Smart Electronic Kft. a tajvani LEXMA cég egereinek árusítását hazánkban, valamint a környező országokban. A termékek között megtalálhatók az egerek piacán egyedülálló, NanoGuard jelzésű eszközök, melyek speciális borítása a rákerülő baktériumok 99,9%-át órákon belül megöli. A TiO2 és ezüst nanorészecskék keveréke alkotja a borítást, melyben a TiO2 részecskéje elnyeli a látható fényt, melynek hatására szabad gyököket hoz létre, és semlegesíti az odakerülő mikrobát. Az ezüstionok az enzimek lés fehérjék SH-csoportjához kötődnek, így ártalmatlanítják és gátolják tevékenységüket. A NanoGuard borítású, 2000 dpi-s felbontásra képes lézeres érzékelővel rendelkező egerekből kezdetben két típus lesz kapható, egy vezetékes és egy vezeték nélküli, az előbbi 4-5 ezer, az utóbbi 7-8 ezer forint körüli kiskereskedelmi áron, 2 év garanciával.
Az új LEXMA termékek bevezetése egy időben történik Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ausztráliában is. A Smart Electronic hét országra kapta meg a kizárólagos forgalmazási jogokat, így hazánk mellett Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Románia területére is ők szállítják ezeket az egereket. A hét országban együttesen havi 10 ezer darab egér eladását tervezik. Az egereken kívül pedig további LEXMA termékekre is lehet számítani, mint például memóriakártya-olvasók vagy billentyűzetek, de az egerekből is érkeznek további modellek, például oldalra billenthető görgővel rendelkező típusok, vagy játékosoknak ajánlott, 3200 dpi felbontású modell. A tajvani gyártó négy lézeres egerét nemrégiben magazinunkban is bemutattuk.
(A fotón Alex Fu, a LEXMA alelnöke, valamint Nyárády István, a Smart Electronic cégvezetője látható a forgalmazási megállapodás aláírása után.) ■

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.