Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Lézer-egerek baktériumölő borítással

A LEXMA nanotechnológiás egerei Magyarországon.

2007.03.23. 08:45 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A mai nappal kezdte meg a Smart Electronic Kft. a tajvani LEXMA cég egereinek árusítását hazánkban, valamint a környező országokban. A termékek között megtalálhatók az egerek piacán egyedülálló, NanoGuard jelzésű eszközök, melyek speciális borítása a rákerülő baktériumok 99,9%-át órákon belül megöli. A TiO2 és ezüst nanorészecskék keveréke alkotja a borítást, melyben a TiO2 részecskéje elnyeli a látható fényt, melynek hatására szabad gyököket hoz létre, és semlegesíti az odakerülő mikrobát. Az ezüstionok az enzimek lés fehérjék SH-csoportjához kötődnek, így ártalmatlanítják és gátolják tevékenységüket. A NanoGuard borítású, 2000 dpi-s felbontásra képes lézeres érzékelővel rendelkező egerekből kezdetben két típus lesz kapható, egy vezetékes és egy vezeték nélküli, az előbbi 4-5 ezer, az utóbbi 7-8 ezer forint körüli kiskereskedelmi áron, 2 év garanciával.
Az új LEXMA termékek bevezetése egy időben történik Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ausztráliában is. A Smart Electronic hét országra kapta meg a kizárólagos forgalmazási jogokat, így hazánk mellett Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Románia területére is ők szállítják ezeket az egereket. A hét országban együttesen havi 10 ezer darab egér eladását tervezik. Az egereken kívül pedig további LEXMA termékekre is lehet számítani, mint például memóriakártya-olvasók vagy billentyűzetek, de az egerekből is érkeznek további modellek, például oldalra billenthető görgővel rendelkező típusok, vagy játékosoknak ajánlott, 3200 dpi felbontású modell. A tajvani gyártó négy lézeres egerét nemrégiben magazinunkban is bemutattuk.
(A fotón Alex Fu, a LEXMA alelnöke, valamint Nyárády István, a Smart Electronic cégvezetője látható a forgalmazási megállapodás aláírása után.) ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.