Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény

Idén összesen közel 8000-en váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra.

2007.04.26. 12:05 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Budapesten a Corvin moziban négy nap alatt 4295-en néztek francia filmet, míg Pécsett, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben összesen közel négyezren voltak kíváncsiak a Francia Filmnapok vetítéssorozatára. A vidéki városok közül a szegedi Belvárosi mozi vonzotta a legtöbb nézőt, ahol is 1237-en néztek francia filmet az elmúlt héten.
Mind a forgalmazók, mind az eseményt a kezdetektől, 11 éve támogató Citroën nagyon elégedett a Francia Filmnapok idei eredményeivel. 2007-ben öt filmforgalmazó kínálta filmjeit a Francia Filmnapok alkalmából, hisz évek óta az a tapasztalat, hogy azok a filmek, melyek bemutatkoznak az április közepi rendezvénysorozaton, a későbbiekben, mikor hivatalosan forgalmazásra kerülnek, magasabb nézőszámot érnek el a mozikban.
A Francia Filmnapok sajtótájékoztatójának vendége volt Gerard Krawczyk, a Taxi 4 rendezője, április 19-22 között pedig öt francia művészt látott vendégül a főváros. Elkísérte filmjét a Majdnem bombanők három szereplője, Djena Tsimba, Anne-Sophie Franck és Patrick Braoudé, A 13-as című díjnyertes alkotásból Aurélien Recoing, valamint a Kék papagáj rendezője, Thierry Klifa. A Francia Filmnapok alatt jelentette be továbbá Horváth Csaba, Budapest Főpolgármester-helyettese, hogy a fővárosban hamarosan feláll egy, a Commission du Filmhez hasonló szervezet, amelynek feladata az lesz, hogy megkönnyítse a Budapesten forgató stábok dolgát, s elhárítson minden adminisztratív akadályt.
A Francia Filmnapokat az Unifrance megbízásából szervező Upperstudio már a jövő évi rendezvény időpontját is kitűzte: 2008-ban április 17-én indul majd e hagyományos tavaszi programsorozat. ■

előző
következő
Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény
Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvénySikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.