Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

24 órás programozóverseny mától

Ma kezdődött a BME legújabb versenye.

2007.05.05. 23:08 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

Ma fél kilenckor kezdődött a már hét éves múlttal rendelkező BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatikai épületében.
Harminc csapat érkezett tizenegy országból a kétfordulós rendezvény döntőjére, az első, internetes, kör már lement márciusban. Ennek a huszonnyolc legjobbja, valamint a tavalyi gyöztes és második helyezett teszi ki a létszámot. A verseny eredményhirdetésére és a díjkiosztóra május 6-án, vasárnap 15 órakor kerül sor.
A verseny kezdetével a csapatok egy-egy virtuális űrhajó fedélzetére kerültek, ahol egy napot fognak eltölteni. A helyzetük koordinátái számukra ismeretlen, és haladásra képtelenek; az ehhez szükséges radart illetve hajtóművet maguknak kell elkészíteniük. A komponenseket a hajójukra a szerveren keresztül, hálózati úton "szerelhetik fel". Ha ezekkel megvannak, kezdődhet a kaland: kincsszerzés a bolygókon, amelyhez további feladatokat kell teljesíteniük. Ahogy a játékosok egyre többet ismernek meg a világból, rájönnek hogy nincsenek egyedül az űrben, a többi csapat és Kwargok miatt érdemes gondoskodni pajzsról, torpedóról, lézerről. Pontot az ellenfelek megsemmisítésével illetve kincsek megszerzésével szerezhetnek. Ha a csapat űrhajóját kilövik, negyed órára kilép a világból. A 24 óra leteltével a feladatok kiértékelése következik, pontban vasárnap 9-órakor. A zsűrizés nyitott minden érdeklődő számára. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.