Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

5 éves az SPI

2002 májusában a Traffic filmmel indult el a legnagyobb hazai független filmforgalmazó.

2007.05.07. 12:49 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Magyarország legnagyobb független filmforgalmazója, az SPI International öt éves lett. A New York-i központú cég - európai testvérvállalataival együtt - elsősorban minőségi filmes alkotássokkal szerepel a hazai piacon, olyan mozis értékeket kíván a közönség elé tárni, amelyeknek mélyebb mondanivalója elgondolkodtat.
Az SPI hazai élete 2002 májusában indult meg a Traffic c. alkotással (126 ezer nézőt vonzott a mozikba), amelyet olyan maradandó filmélmények követtek, mint K-Pax, az Elveszett jelentés, a 21 gramm, a Ponyvaregény, a Match Point, a Brokeback Mountain - Túl a barátságon vagy A Parfüm. Az elmúlt 5 évben az SPI közel 5 millió embert ültetett moziszékekbe!
A forgalmazó palettáján amerikai és európai produkciók, közönségfilmek és "art" alkotások, természet- és animációs filmek egyaránt megtalálhatók. A hazai gyártások tekintetében említést érdemel az Argo vagy az Állítsátok meg Terézanyut, amely mozik népszerűsége nem csak az SPI, hanem a hazai filmes látogatottságok tekintetében is figyelemre méltó.
A cég legnézettebb filmje a 3D-s technikával készült Kémkölykök (244 ezer) volt, ám minden jel arra mutat, hogy a népszerű Taxi-filmek legújabbja, a T4XI felül fogja múlni ezt a számot, hiszen 4 hét alatt 170 ezren voltak kíváncsiak az alkotásra. Igen sok nézőt hívott moziba a Sin City képregény filmes változata is (141 ezer fő), valamint olyan családi rajzfilmes és animációs alkotások, mint a PiROSSZka (121 ezer) vagy a Segítség, hal lettem! (158 ezer).
Ami a jövőt illeti, Pintér Kathrin, a cég operatív igazgatója elmondta, továbbra is támogatják a magasabb értékeket képviselő filmek jogainak megvásárlását éppúgy, mint a sikerszériákét (például a Hannibal- vagy az Asterix-brand). "Jelenleg Miss Potter történetének hazai megismertetésén dolgozunk. A híres meseírót Renée Zellweger jeleníti meg, oldalán pedig Ewan McGregorral találkozhatunk, aki szerepe szerint egy könyvkiadót alakít. A filmet még nyáron láthatják a moziba járók, ahogy a Mert azt mondtam c. vígjátékunkat is, a fantasztikus Diane Keaton főszereplésével - nyilatkozta a cégvezető. Emellett már most készülünk - többek között - két őszi, nagyszabású alkotásunkra. Egyik a Nicolas Cage, Jessica Biel és Julianne Moore főszereplésével készült NEXT, egy sci-fi-akciófilm arról, hogy egy férfi előre látja a jövő elkövetkezendő pár percét, s így befolyásolni is képes azt. Valamint van szerencsénk Magyarországon bemutatni a Sorstalanság rendezőjének, Koltai Lajosnak legújabb munkáját, az Evening-et, amelyet ezúttal is Pados Gyula operatőr segítségével forgatott. Ez utóbbit mindennél nagyobb izgalommal várjuk!" ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.