Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia - cél az energiatakarékosság

Elkészültek az első, takarékos telefonok.

2007.05.15. 17:43 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Nokia bemutatta első olyan mobiltelefonjait, amelyek a feltöltéskor figyelmeztetik a felhasználókat, hogy ne hagyják a hálózatra csatlakoztatva töltőiket. Mintegy 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható évente meg azzal, hogy a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból. A figyelmeztető szolgáltatás először az új Nokia 1200, az 1208 és az 1650 készülékeken lesz elérhető, majd a finn cég teljes termékskálájában megjelenik. A Nokia környezetvédelmi ügyekért felelős alelnöke, Kirsi Sormunen elmondta:
„A mobiltelefon által felhasznált villamosenergia mintegy kétharmada elvész, hogyha a feltöltött mobiltelefont a töltőről ugyan levesszük, de a töltő a konnektorban marad. Szeretnénk csökkenteni ezt a veszteséget, és a töltőink által felhasznált energiamennyiséget is az abszolút minimumra szeretnénk leszorítani. Az új figyelmeztetők fontos szerepet játszanak e célkitűzésünk megvalósításában azzal, hogy felhívják a felhasználók figyelmét a töltők kihúzására.”
A figyelmeztetők telepítése egyike azon környezetvédelmi kezdeményezéseknek, melyek 2007-es megvalósítását a Nokia vezetésével a mobiltelefon-gyártók egy megállapodás keretében elvállalták. A finnek a gyártók közül elsőként építik be készülékeibe a figyelmeztetőket. Tavaly a vállalat legújabb töltői megkapták az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (Environmental Protection Agency, EPA) Energy Star díját. A 2005 óta használt töltők messze túlteljesítették az EPA kritériumait, hiszen az Energy Star-normáknál 50-70%-kal kevesebb villamosenergiát fogyasztanak, emellett a legmagasabb európai uniós követelményeknek is megfelelnek. A Nokia célkitűzése tovább csökkenteni töltőinek energiafogyasztását. A telefonhoz már nem csatlakozó, de a konnektorban hagyott töltő által felhasznált energia mennyiségét 2010-ig további 50%-kal kívánja csökkenteni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.