Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Péter Nyúl szülőanyja a filmvásznon

Miss Potter írónőt Renée Zellweger személyesíti meg a filmben.

2007.05.26. 15:50 | szerző: Retee | kategória: Mozi

1893-ban jelent meg az első Nyúl Péter mese, amely folytatásaival együtt az évtizedek során bejárta az egész világot: 30 nyelven, 80 millió példányban fogyott. Készült belőle mesefilm és animációs sorozat, ám a keretben mozgó figurák szülőanyjának, Beatrix Potternek megismeréséig több mint egy évszázadot kellett várnunk. Chris Noonan rendező (Babe) most Renée Zellwegerrel és Ewan McGregorral elhozza nekünk a nagy mesélő történetét. Az angol-amerikai romantikus film páratlan korrajz a XX. század elejének Angliájáról. Miss Potter igazi multitálentum volt, vonzotta a természettudomány, a festészet és mindeközben lelkes természetvédőként is helytállt. Ám olyan korban élt, amikor mindenki azt várta egy nőtől, hogy egy jó házasság reményénél több gondolatot ne tápláljon, az otthon nyugalmában maradjon. A mesemondó azonban fantasztikus bátorsággal szembeszállt a kor elvárásaival. Potter a Nyúl Péter és barátait egyik ismerőse beteg kisfiának felvidítására ötlötte ki, és maga sem gondolta, hogy ezzel későbbi kiadójának legkeresettebb írója lesz. 23 mesekönyvet készített összesen, amelyek a mai napig nem kerültek le a boltok polcairól. Ám e hatalmas sikerig nagyon hosszú és rögös út vezetett. Beleszeretett szerkesztőjébe, aki nem illett hozzá a kor és a szülők elvárásai szerint, s ezzel tovább feszegette a társadalmi-etikai határokat. Miss Potter írónőt Renée Zellweger személyesíti meg a valóság ihlette filmben:
„Megértettem, hogy a neveltetése miatt vált olyan nővé, amilyenné – nyilatkozta az Oscar díjas színésznő. – Megértettem, miért lett egyre tartózkodóbb. A szülei elvágták őt a világtól, azoktól az emberektől, akik inspirálhatták volna. Ezért bizonytalanná, szégyenlőssé vált. Szüksége volt hát ezekre a figurákra, hogy általuk kifejezze mindazt, amit nem mondhatott ki. Hihetetlenül elkötelezett és eszes nő volt, mégis kevés ember ismeri őt!"
A filmet követően ez már nem így lesz. Beatrix Potter lebilincselő életútját immár a magyar nézők, és olvasók is megismerhetik. Csalódások, harc a kishitűek ellen és szenvedélyes szerelem az SPI legújabb filmjében. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.