Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kisfilmmel a nagy filmek városába

Tízezer eurós fődíj, és hollywoodi kirándulás vár a nyertesre.

2007.05.31. 14:00 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Filmes vagy? Vagy filmes szeretnél lenni? Ha van egy videokamerád, hozzá egy jó sztorid, és titkon mindig arra vágytál, hogy eljuss Hollywoodba, most itt az alkalom! Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció és kalandcsatornája a UPC kábeltelevíziós szolgáltatóval közösen Rövidfilm pályázatot hirdet, amelyre bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. A legjobb húsz kisfilmből szeptember folyamán Budapesten megrendezik az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó 10 ezer eurós fődíjat, és ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi. A UPC és az AXN tervezi, hogy a későbbiekben hasonló filmfesztivált szervez a Közép-Európai régió más országaiban is.
„A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj. A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ezeknek az alkotásoknak, ám a televízió alkalmas médium arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson e műfaj képviselőinek. Csatornánk fontosnak tartja, hogy felkarolja a helyi filmes kezdeményezéseket, és a számára adott nemzetközi háttérrel újonnan felfedezett tehetségeket indítson el a filmkészítői pályán.” – nyilatkozta Stephen White, a csatorna regionális ügyvezető igazgatója.
„Gyakorta kimagasló tehetségek is rejtve maradnak, mert alkotásaiknak nincs lehetőségük a nagyközönség elé jutni. Pedig a videómegosztó oldalak sikere is azt mutatja, hogy amatőrök is sokszor készítenek nagy érdeklődést keltő, izgalmas és igényes rövidfilmeket. A fesztivál megrendezésével is szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezek az alkotók a televízió révén a tömegek számára megmutatkozhassanak és ezáltal is gyarapodjanak a színvonalas mozgóképes tartalmak” – fejtette ki a pályázat meghirdetése kapcsán Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója. A pályázat részletei a hivatalos honlapon olvashatóak. A beküldési határidő 2007. augusztus 15. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.