Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új Asus hangkártya

Az ASUS bemutatta új generációs hangkártyáját a 2007-es Computexen.

2007.06.14. 18:19 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az ASUS bemutatta új termékcsaládjának első tagját: az ASUS Xonar D2 7.1 hangkártyát. Az új hangkártya AV200 audiochipre épül, mely nem csupán kivételes hangminőséget kínál, de több hangminőség-javító technológiát is támogat, mint a Dolby és DTS. A Xonar D2 118 dB jel-zaj arányt (SNR) biztosít a ki- és bemenetnél egyaránt, ami a legjobbnak számít a PC-k nagyrészének hangminőségénél. A piacon kapható hagyományos hangkártyákkal szemben, melyeknél a legnagyobb SNR érték csak az elülső oldali hangszóróra vonatkozik, a Xonar D2 118 dB hangminőséget kínál minden 7.1 csatornán. A kiváló hangzás mellett, a Xonar támogatja a Dolby és a DTS hangtechnológiáit, így tökéletes hangzást biztosít multimédiás tartalmakhoz. Támogatja a Dolby Digital Live funkciót, mely a PC vagy játék audiotartalmát Dolby Digital formátumba konvertálja. A Dolby Headphone funkciónak köszönhetően tökéletes hangzást kapunk fejhallgató használatakor is. A Dolby Virtual Speaker élethű hangzást biztosít sztereo hangszórókon keresztül, a Dolby Pro Logic IIx pedig 7.1-es hanggá alakítja a sztereo vagy 5.1-es jeleket. A DTS Interactive a valós idejű AC-3 dekódolást biztosít, a DTS NEP:PC pedig a sztereo hangzást terjeszti ki több csatornára. A kártya a „Portable Media Processor” különleges alkalmazással is rendelkezik. Ez a funkció a beépített ALT (Analog Loopback Transformation) áramkörnek köszönhetően csaknem teljesen tökéletesen analóg hangrögzítést biztosít digitális zenefájlokból. ■

hozzászólások (18)

clandestino
clandestino 2007.06.16. 10:31
Látom nem ért el hozzád amit akartam közölni magamról,úgyhogy ne feszegessük a dolgot.Minden esetre azért mert 6+k hozzászólásod van és nem értetted meg amit írtam nem kell primitívnek lenned. Tisztában vagyok az árakkal,de szeretném ha a kereskedők-gyártók minél kevesebb hasznot húznának belőlem(Remélem Te is). Azzal,hogy az Asus belépett a piacra megcsillant a remény,hogy a hangkátyák piacán monopólum helyzetben lévő és ezáltal árképző creative lejjebb lesz kénytelen menni az áraival.És ez a lényeg.Ha gondolod fel tudom vázolni Neked ennek a folyamatnak a függvényeit,ha érdekel szívesen elküldöm mi történik egy piaccal ha monopóliumból tökéletes versennyé alakul.
Razor03
Razor03 2007.06.16. 12:46
Leszarom milyennek tartasz, ha mondandód van fogalmazd egyértelműen. Nem kell révuszokban beszélni.

Különben meg bebuktad, mert nincs monopólium helyzetben a Creative (csak hogy pár példát említsek: C-MEDIA, Stlab, Terratec, Genius), szimplán normálisan lefedik a piac összes árszegmensét a minőségi fullos-extrás hangkártyáktól kezdve a legolcsóbbakig, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Különben meg 15k nem sok egy ilyen OEM hangkártyáért, mivel nem 1-1.5-2 évre veszi az ember, mint a videokártyákat. Egy hangkártya minimum 3.5-4-5 évig kitart, mivel ennyi idő alatt történnek igazán forradalmi újítások ezen a területen.

És hidd el tudom mi történik ha monopólium helyzet alakul ki, mert ezt is tanultam, bármennyire is primitív vagyok a szemedben, ~ 6500 hsz számmal, ha már ezt a ma oly trendi "vágjuk a fórumozó fejéhez a hsz számát" felhoztad.
clandestino
clandestino 2007.06.16. 16:29
Ok.Számomra nem Te vagy primitív,hanem az a hozzászólásod volt az(történetesen lekezelő), amire reagáltam.Azért ha megnézzük a piaci részesedést,lehet, hogy CREATIVE vezet %-ban.;-) Részemről lezártam a témát inkább nem offolok többet.
Razor03
Razor03 2007.06.16. 18:08
Fátylat rá ;-), néha kicsit túlzásba esek...
clandestino
clandestino 2007.06.16. 18:46
Semmi gond, én is néha túl érzékeny vagyok.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.