Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

NVIDIA Tesla - GPU-k a nagy számításigényű feladatok szolgálatában

Biológiai, orvosi és egyéb kutatásokban is segítenek az NVIDIA grafikus processzorai.

2007.06.21. 17:48 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az NVIDIA mérnökei rájöttek, hogy az igen nagy teljesítményt nyújtó grafikus processzoraik más célokra is felhasználhatók, mint videokártyákban a grafikai megjelenítésre, és előálltak az NVIDIA Tesla családdal, melynek segítségével kutatók akár otthonukban is elérhetnek szuperszámítógépi teljesítményt egy-egy projektjükhöz. A számítási célokra kialakított GPU család PC-ktől egész szervercsoportokig biztosít megoldást, jelenleg az alábbi lépcsőkben:

    • NVIDIA Tesla GPU számítási processzor - a PC-be helyezhető kártyán 128 párhuzamos processzor fut egyetlen GPU-ban, akár 518 gigaflops párhuzamos számítási teljesítményt biztosítva. A kártya nagyteljesítményű CPU mellett használható.
    • NVIDIA Tesla asztali szuperszámítógép - PCI-Express felületen a PC-hez vagy munkaállomáshoz illeszthető, két Tesla GPU-t tartalmazó rendszer. Több ilyen összekapcsolásával akár 8 teraflops számítási teljesítmény érhető el.
    • NVIDIA Tesla GPU számítási szerver - Az 1U méretű szerverházban akár nyolc Tesla GPU kaphat helyet, több mint 1000 párhuzamos processzort biztosítva a számításokhoz.

    A Tesla processzorok a C programozási nyelv segítségével programozhatók az az NVIDIA CUDA fejlesztői környezetének segítségével. A CUDA egyszerűsíti a fejlesztést és az adatfeldolgozás párhuzamosítását. A Tesla felhasználási területe igen széles, biológiai, geológiai, orvosi kutatások során egyaránt használható a különböző számításigényes folyamatok során. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!

Sztoritrailert kapott a Horizon: Zero Dawn

Azt eddig is tudtuk, hogy szép lesz, de most már azt is, hogy izgalmas is!

Január végén rajtol a For Honor zárt bétája

Három napig tart majd a teszt, a dátumot új trailerben fedték fel.