Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Renée Zellweger Csehországban

A Karlovy Vary filmfesztiválra látogat a Miss Potter címszerepét alakító színésznő.

2007.06.27. 22:30 | szerző: Dino | kategória: Játék

Renée Zellweger, Oscar díjas színésznő a napokban Csehországba látogat a Karlovy Vary filmfesztiválra, ahol bemutatja legújabb filmjét, az igaz történet alapján íródott Miss Pottert.
A Hideghegy, a Chicago és a Bridget Jones naplója főként Zellweger kimagasló alakításának köszönheti, hogy a közönség és a kritikusok egyaránt felfigyeltek rájuk. A színésznő a texasi egyetem irodalmi tagozatán szerzett diplomát. Számos televíziós produkció után elsőként a Tökéletlen idők c. filmben debütált szélesvásznon, 1993-ban. Egy évvel később már Ben Stillerrel játszott együtt a Nyakunkon az élet c. alkotásban. További ismert szerepei között említhető a Jim Carrey-vel közösen játszott Én és én meg az Irén, vagy Morgan Freeman és Chris Rock társaságában a Betty Nővér, amelyért Golden Globe díjaban is részesítették. Az utóbbi két filmben nyújtott kimagasló alakításáért egyébként Oscar díjra is jelölték.
Zellweger tehetségét mutatja, hogy igen széles színészi skálán játszik, a legkülönbözőbb műfajú felkéréseknek tett már eleget, gondoljunk csak a Jerry Maguire – A nagy hátraarc c. filmre, amelyben Tom Cruise volt partnere, vagy a boxolós Remény bajnoka Russell Crowe-alkotásra, de különösen az amerikai polgárháború romantikus drámájára, a Hideghegyre. Ez utóbbiért egyszerre kapta meg munkássága harmadik Golden Globe díját, valamint az első Oscar szobrot is.
Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, a Karlovy Vary-n Renée Zellweger személyesen egyengeti legújabb filmje, a Miss Potter sorsát. Az alkotás a híres századeleji gyerekkönyvíró, Beatrix Potter életéről, küzdelmeiről szól. A szerep eljátszása újabb Golden Globe jelölést nyújott napjaink egyik legkiválóbb színésznője számára. A film nálunk már látható a mozikban. ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.