Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Renée Zellweger Csehországban

A Karlovy Vary filmfesztiválra látogat a Miss Potter címszerepét alakító színésznő.

2007.06.27. 22:30 | szerző: Dino | kategória: Játék

Renée Zellweger, Oscar díjas színésznő a napokban Csehországba látogat a Karlovy Vary filmfesztiválra, ahol bemutatja legújabb filmjét, az igaz történet alapján íródott Miss Pottert.
A Hideghegy, a Chicago és a Bridget Jones naplója főként Zellweger kimagasló alakításának köszönheti, hogy a közönség és a kritikusok egyaránt felfigyeltek rájuk. A színésznő a texasi egyetem irodalmi tagozatán szerzett diplomát. Számos televíziós produkció után elsőként a Tökéletlen idők c. filmben debütált szélesvásznon, 1993-ban. Egy évvel később már Ben Stillerrel játszott együtt a Nyakunkon az élet c. alkotásban. További ismert szerepei között említhető a Jim Carrey-vel közösen játszott Én és én meg az Irén, vagy Morgan Freeman és Chris Rock társaságában a Betty Nővér, amelyért Golden Globe díjaban is részesítették. Az utóbbi két filmben nyújtott kimagasló alakításáért egyébként Oscar díjra is jelölték.
Zellweger tehetségét mutatja, hogy igen széles színészi skálán játszik, a legkülönbözőbb műfajú felkéréseknek tett már eleget, gondoljunk csak a Jerry Maguire – A nagy hátraarc c. filmre, amelyben Tom Cruise volt partnere, vagy a boxolós Remény bajnoka Russell Crowe-alkotásra, de különösen az amerikai polgárháború romantikus drámájára, a Hideghegyre. Ez utóbbiért egyszerre kapta meg munkássága harmadik Golden Globe díját, valamint az első Oscar szobrot is.
Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, a Karlovy Vary-n Renée Zellweger személyesen egyengeti legújabb filmje, a Miss Potter sorsát. Az alkotás a híres századeleji gyerekkönyvíró, Beatrix Potter életéről, küzdelmeiről szól. A szerep eljátszása újabb Golden Globe jelölést nyújott napjaink egyik legkiválóbb színésznője számára. A film nálunk már látható a mozikban. ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

további hírek

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.

Várható megjelenések - 2016. december

Bár lecsengett az őszi főszezon, az utolsó hónapra is jutott néhány ígéretes premier.

Ingyenes Neverwinter Nightsszal indult el a GoG téli akciója

48 órán át szerezhető be ingyen az RPG Diamond Edition verziója.

JátszóDome: Killing Floor 2

Zoo_Lee a zombigyilkolós co-op játékba vetette bele magát.