Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

Microsoft - kiterjesztett garancia a hibás Xboxokra

Viszamenőleg is kifizeti az MS a jívítás költségeit.

2007.07.06. 15:34 | szerző: Retee | kategória: Konzol - Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy meghosszabbítja az Xbox 360 újgenerációs játékkonzolra vonatkozó garancia időtartamát. A három éves időtartamra meghosszabbított garancia azon vásárlók gépeire vonatkozik, akik „három piros led-es” meghibásodásokat tapasztalnak a konzolvásárlást követő 3 éven belül. A többi életben lévő Xbox360-nal kapcsolatos garanciális feltétel változatlan marad. Miután a Microsoft számára a szervizelt konzolok aránya elfogadhatatlan szintet ért el, a vállalat vezetése széleskörű és alapos vizsgálatot rendelt el a lehetséges hardware meghibásodások ügyében. Miután meghatározták a „3 piros led-es” hibák lehetséges okait, a cég fejlesztéseket hajtott végre a konstrukción és egyben három évre meghosszabbította a konzolra vonatkozó garancia érvényességét, mind a már eladott, mind a jövőben értékesítendő konzolok esetében. A „3 piros led-es” hibát észlelő vásárlók gépeit a lehető legrövidebb időn belül javíttatja, illetve szükség esetén kicseréli, természetesen a szállítás költségeit és annak lebonyolítását is beleértve. A Microsoft a június 30-ával záruló negyedévre 1.15 milliárd dollár különített el, a megváltozott garanciális feltételek fedezésének biztosítása érdekében. Robbie Bach, a Microsoft Entertainment & Devices Divizójának elnöke a következőképp értékelte a helyzetet:
“Az Xbox 360 tulajdonosok legnagyobb része a Konzol megvásárlása óta kitűnő tapasztalatokkal és élményekkel lett gazdagabb. A felmerülő problémák azonban a felhasználók egy részében kétségeket ébresztettek és ezért kérjük, fogadják legőszintébb bocsánatkérésünket! Azért hoztuk ezt az intézkedést, mert számunkra kiemelten fontos az Xbox 360 tulajdonosok világszerte egyre növekvő közössége. A jövőt illetően azonban biztosan állíthatom, nagyszerű dolgok elébe nézünk!”
Azoknak a vásárlóknak, akiknek eddig fizetniük kellett a „3 piros led-es” hiba okozta javítási költségekért, a Microsoft visszamenőleg megtéríti a költségeit. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.