Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Logitech - új vezeték nélküli notebook egér

Bemutatkozik a Logitech VX Nano egér.

2007.07.23. 13:52 | szerző: Retee | kategória: Hardver

A Logitech bemutatta a Logitech VX Nano vezeték nélküli lézer-optikai egeret. Az egér nano-méretű vevőállomását elég egyszer a notebook gépbe dugni, aztán meg is feledkezhetünk róla. A parányi vevőnek köszönhetően az egérrel jelentősen egyszerűbb az utazás: az USB dugó szinte egy síkba kerül a laptop külsejével, így nem kell minden alkalommal bedugni aztán kihúzni, ha a gépet elcsomagoljuk.
„Egyre több laptop felhasználó hanyagolja el a beépített érintőpados megoldásokat a hordozható egerek javára.” - mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök osztályának alelnöke. „A legtöbb vezeték nélküli egérnek viszont akkora vevőegysége van, hogy az ember kénytelen minden használat után kihúzni. Nekünk sikerült a Nano vevőegységét olyan kicsire megépíteni, hogy a felhasználók notebook gépüket azzal együtt könnyedén elcsomagolhatják, így értékes időt takaríthatnak meg, és a vevő keresgélésével sem kell többé bajlódniuk.”
A VX Nano egér miniatűr vevőállomása a világ legkisebb USB rádiójel-vevőjének számít (a 2007. március 1-jén kereskedelmi forgalomban kapható más 27 MHz-es USB vevőkkel összehasonlítva). A gép oldalába dugva a vevőegység szinte teljesen síkban marad, mindössze 8 millimétert lóg ki. A nagyobb hatékonyság érdekében a VX Nano egér MicroGear precíziós gördítőkereket kapott, amit a cég tavaly ősszel a Logitech MX Revolution és Logitech VX Revolution nevű vezeték nélküli lézer-egereiben használt először. Ha szupergyors módba kapcsoljuk, ujjunk egyetlen mozdulatával végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat, majd elég lenyomni a gördítőkereket, és máris aprólékosabban, akár sorról sorra lépkedhetünk vele. Az egér előre-hátra gombjai megkönnyítik az internetes böngészést, a One-Touch Search keresőgombbal pedig azonnali eredményeket kérhetünk kedvenc keresőszolgáltatásunktól. A lézeres optikai rendszer pontos irányítást tesz lehetővé szinte bármilyen felületen, a megbízható adatátvitelről pedig a 2,4 GHz-es digitális vezeték nélküli technológia gondoskodik. Az egér európai megjelenése augusztusban várható, hazai ára még nem ismert. ■

hozzászólások (5)

Aruns
Aruns 2007.07.23. 16:08
Az ötlet jó, de az ára valószínűleg igen borsos lesz az első időkben...
Dino
Dino 2007.07.23. 16:10
Ennél egy jobb megoldás lenne szerintem: Bluetoothos notebookhoz Bluetooth egér, külön USB adó-vevő nélkül :-)
Dark Archon
Dark Archon 2007.07.25. 13:18
S ha BT-n akarsz valamit lehúzni mondjuk a telefonodról, akkor azt addig billentyűzettel vezérled? :)
Dino
Dino 2007.07.25. 14:23
Dark Archon: nincs tapasztalatom Bluetooth téren, ezek szerint egyetlen csatornája lenne az ilyennek és nem tudja egyszerre több eszközzel tartani a kapcsolatot?
Dark Archon
Dark Archon 2007.07.25. 14:29
Hát ez jó kérdés, én sem tudom. Viszont, ha lenne több csatornája, megoldhatták volna azzal a WLAN-t, mégis külön eszköz.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.