Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Véget ért az EFOTT

Látogató, és sörivó rekord is született a Vekeri-tónál.

2007.07.30. 15:20 | szerző: Retee | kategória: Egyéb

Vasárnap délben véget ért a 32. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a Debrecen melletti Vekeri-tó partján. A fesztiválra összesen 56 ezren látogattak ki, ami annyit jelent, hogy 1976-os fennállása óta ez volt a legnépszerűbb, leglátogatottabb EFOTT. Csak szombaton, a Tankcsapda koncertjét 15 ezren tekintették meg.
Megszületett a várva-várt új sörrekord is. Száz ember ugyanis szabályosan, egymást válva fogyasztotta el a száz korsó habos nedűt. A hörpintéssel 706.6 másodperc alatt végeztek, ami annyit jelent, hogy egy korsónyit átlagosan alig több, mint 7 másodperc alatt tüntettek el.
- Teljesen szabályos volt a rekordkísérlet - nyilatkozta Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora. - A söröket az EU-s szabvány szerint 4 decis pohárból kellett inni. Az időmérés akkor kezdődött, amikor az első versenyző felemelte a poharat. Amikor megitta a sört, a fejére kellett raknia a lefordított üres poharat, ekkor emelhette fel a második versenyző a sörét. A 100 korsóval 706,6 másodperc alatt végeztek. Mostantól ez a hivatalos rekord. A szervezők egy hónap múlva megkapják a rekorddiplomát, majd értesítik a Guiness londoni szerkesztőségét.
A rendezvény tehát méretében és látogatottságában az eddigi legnagyobb EFOTT volt: 12 helyszínen 400 program várta a látogatókat, ebben benne van a 7 zenei színpad több, mint 200 koncertje. A fesztiválról távozók egyöntetű állítása szerint a jó szervezés és programválaszték 5 felejthetetlen napot jelentett nekik. A debreceni szervezők várják jövőre is a bulizókat a VI. Vekeri-tó Fesztiválra. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.