Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

GC 2007

GCDC 2007 - második nap

Rövid összefoglaló a második fejlesztői napról.

2007.08.22. 08:39 | szerző: Dino | kategória: GC 2007

GCDC 2007 - második nap A GCDC fejlesztői konferencia második napján is számos érdekes előadást és kerekasztal-beszélgetést láthattunk. Kezdetnek a City of Heroes/Villains fejlesztőinek előadására ültem be, akik MMO játékuk fejlesztése során szerzett fontosabb tapasztalataikat osztották meg a hallgatósággal. Az ezt követő beszélgetés témája a bestseller játékokról szólt, olyan résztvevőkkel, mint Don L. Daglow a Stormfront Studiostól, akitől már előző nap is egy élvezetes előadást láttunk. Ezután Bruce Shelley, az Ensemble Studio egyik alapítója beszélt arról, hogy játékaik tervezése gyakorlatilag folyamatos játéktesztelés formájában folyik. A tervezési szakasz után hamar játszható prototípust készítenek, és folyamatosan finomítják aztán a játékot. Igaz, hogy így elég könnyen ki tudnak csúszni a fejlesztés tervezett határidejéből, ellenben eddigi játékaik – Age of Empires, Age of Mythology – sikere mutatja, hogy működő fejlesztési modellről van szó.
Az ebédet követően egy másik MMO témájú előadás volt még a nap folyamán, ebben az ArenaNettől Jeff Strain beszélt az online játékok jövőjéről, különböző tervezési szempontokról, a fizetési módoktól az egyszemélyes játéklehetőség biztosításáig. Az egyik legjobban várt előadás a Lionhead főnökének, Peter Molyneux-nek prezentációja ígérkezett, hiszen a legendás fejlesztő remek előadási stílusáról már többször megbizonyosodhattam. Sajnos azonban a konferenciára mégse tudott eljönni, így egy kollégája beszélt a játékokba való beleélés növelésének lehetőségeiről. Ezt követte egy másik jelentős beszélgetés, melyben az Age of Empires első részének három fejlesztője hosszú évek után először ült össze egy asztalnál. A délelőtt már előadást tartó Bruce Shelley-hez Ensemble-os kollégája, Tony Goodman, valamint a Titan Questtel ismertté vált Iron Lore Entertainmentet alapító Brian Sullivan csatlakozott. Érdekes visszaemlékezések hangzottak el a három fejlesztőtől („nem, ez nem egészen így volt” :-), és futólag szóba került az is, hogy az Ensemble jelenleg a Halo Wars játékon dolgozik. A napot Ken Rolston, a Morrowind és Oblivion fejlesztőjének élvezetes előadása zárta, melynek témája a játékokban való történetmesélés volt.
Két érdekes napot töltöttünk az idei GC-t megelőzően a fejlesztői konferencián, és bár óriási titkokra ezúttal nem derült fény, egy-két kivétellel nagyszerű előadásokon vehettünk részt. ■

előző
következő
GCDC 2007 - második nap
GCDC 2007 - második napGCDC 2007 - második napGCDC 2007 - második nap

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.