Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Canon EOS 40D - újabb tükörreflexes félprofi gép

Jelentős újdonságokkal érkezik a 30D utódja.

2007.09.03. 18:43 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Új géppel bővül a Canon félprofesszionális tükörreflexes digitális fényképezőgépeinek palettája, a 30D leváltására ugyanis érkezik a Canon EOS 40D, mely számos újdonságot tartalmaz a korábbi modellhez képest. Az új gép 10,1 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz, az elődhöz képest áttervezett pixelekkel, ezáltal is csökkentve a képzajt. A 40D-ben a profi EOS-1D Mark III fényképezőgéppel megegyező EOS technológiát alkalmazzák. A beépített DIGIC III processzor bekapcsolás után szinte azonnal munkára kész. Sorozatkép módban akár 6,5 fotót készíthetünk másodpercenként, JPEG-ből egymás után 75 képet is lőve (RAW esetén 17-et). A 14 bites feldolgozás még jobb színmélységet és pontosabb színvisszaadást eredményez. Új autofókusz rendszer került a 40D-be, kilenc kereszt típusú érzékelővel. A középső AF ponttal egészen f/2.8 rekeszméretig állítható az élesség, a többivel f/5.6-ig. A felhasználók igényeire reagálva az autofókusz a gépen külön AF Start gombbal indítható. A nagyméretű, 3 hüvelyk képátlójú LCD is tartogat igazi újdonságot a kategóriában: valós idejű képet nézhetünk rajta, a kompozíció tervezését pedig bekapcsolható négyzetháló és az expozíciót szimuláló élő hisztogram is segíti. Stúdió környezetben a távoli élőkép funkció segítségével akár egy messzebb lévő számítógépről is végezhetőek a beállítások.
Az EOS 40D-hez tervezték a szintén újdonságként megjelenő WFT-E3 vezeték nélküli adatátvivőt, melynek segítségével az elkészült képeket FTP kiszolgálóra tölthetjük fel, és a kétirányú kommunikáció segítségével akár távolról vezérelhetjük az exponáló gombot is, mindössze egy böngészőprogram segítségével.
Végül két új EF-S objektív is a boltokba került a 40D-vel egy időben. Mindkettő négyfokozatú képstabilizátorral rendelkezik, az EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS egy standard zoom objektív, míg az EF-S 55-250 f/4-5.6 IS egy telefotó zoom objektív. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.