Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Új PlayStation 3 verzió érkezik

109990 forintba fog kerülni a csökkentett képességű konzol.

2007.10.05. 18:24 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

A Sony újgenerációs játékkonzolját leginkább az ára miatt érte a rengeteg kritika. Sokan várták, hogy előbb-utóbb a gyártó bejelent egy új, olcsóbb változatot is, ez azonban váratott magára - egészen mostanáig. A ma kiadott SCEE sajtóközlemény szerint ugyanis október 10-étől érkezik a boltokba az újabb verziójú PlayStation 3, mely az eddigi modellhez képest csökkentett képességekkel, de jóval barátságosabb, 399 eurós áron lesz kapható - hazánkban ez 109990 forintos javasolt fogyasztói árat jelent. Az új változat 40 GB-os winchesterrel rendelkezik, természetesen megtalálható benne a Blu-ray lejátszó, ugyanakkor az eddigi négy helyett csak két USB 2.0 port kapott rajta helyett, és kimaradt belőle a memóriakártya-olvasó is. Még egy fontos tulajdonságnak mondhatnak búcsút azok, akik az olcsóbb változat mellett döntenek, ez pedig a visszafele kompatibilitás, tehát az új gépen nem lesznek futtathatók a PlayStation 2 játékok. A jelenlegi Starter Pack - mely az eredeti alapkészleten felül plusz egy SIXAXIS vezérlőt és két játékot tartalmaz - ára 499 euróra fog csökkenni (itthon 131990 forintra), amíg a készlet tart. ■

hozzászólások (7)

Razor03
Razor03 2007.10.06. 20:01
Már hogy a viharba ne futnának :D! Az európai PS3-ak nem tartalmazzák a PS2-es chip-et, így szoftveres úton futtatják a régi PS1-2-es játékokat.
Sevores
Sevores 2007.10.06. 20:11
Még egy fontos tulajdonságnak mondhatnak búcsút azok, akik az olcsóbb változat mellett döntenek, ez pedig a visszafele kompatibilitás, tehát az új gépen nem lesznek futtathatók a PlayStation 2 játékok.
Razor03
Razor03 2007.10.06. 20:14
Jah, sry, a hírt nem olvastam (még a címet sem :P), csak a hsz-re válaszoltam :). A korábbi változatokra viszont igaz amit írtam ;).
padavan
padavan 2007.10.06. 22:28
A korábbi változatok továbbra is gyökér drágák. És egyébként nem azért akarok venni jódrágán egy PS3-at, hogy PS2-es játékokat futtassak rajta. De megértem én, hogy PS3-as játékok hiányában ez is alapja lehet egy idióta marketingnek.
Razor03
Razor03 2007.10.07. 00:29
Pedig jó dolog a visszafelé történő kompatibilitás. Van 10-20 régi kedvenc konzolos játékod, de a régi gépet nem akarod előbányászni a szekrény mélyéről...vagy már el is adtad...de játszani meg szeretnél...hát nem jó dolog, ha a régi cuccok is futnak (úgy mint PC-n)? Ez egy ilyen praktikus dolog lenne, ha a nextgen konzolok nem tudnák, akkor meg ezért anyázná mindenki a gyártót...szóval szemét húzás, hogy a támogatást kiszedték. A mondandód többi részével egyet értek, talán a PS3-as extrák (mint a BlueRay, amit mi földi halandók úgy sem használunk ki - most még) jó dolog, így emészthetőbb a magas ár, de egyben értemét veszti a zárójeles megjegyzés miatt. Azt is vegyük figyelembe, hogy a "beteg" X360-nak van 1 év előnye, de ennyivel hamarabb el is fog avulni, hisz speckók alapján jóval gyengébb a PS3-nál, bár ez sem 100, hisz a PS2 is állja még a sarat, és hatalmas támogatottságnak örvend még most is, pedig jóval karcsúbb, mint az Xbox(1)…(ezt ne vedd komolyan, csak hangosan gondolkodtam). Az viszont tény, hogy X360 jobb vétel, mint a PS3, vagyis miután kiadták a feljavított (minden bizonnyal még olcsóbb) változatokat.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.