Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Foster, a feminista

Hamarosan a hazai mozikban Jodie Foster új filmje.

2007.10.08. 07:13 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Legújabb filmjében Jodie Foster bosszúálló nőt alakít, aki egy erőszakkal teli városban a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. A másik én (The Brave One, hazai bemutató: október 18.) azonban több egy olyan kriminél, amiben nő játssza azt a szerepet, amit általában férfira bíznak. Bár Jodie Foster szerint, ez sem volna kevés. Büszke rá, hogy nem ez az első filmje, amelyben a figuráját akár férfi is eljátszhatta volna. A Légcsavar című thrillert eredetileg Sean Penn-nek vagy John Cusacknak szánták, és a Belső ember forgatása előtt csupán néhány héttel dőlt el, hogy női karaktert kap az, akit végül Jodie Foster alakított. Az új filmben megölik a vőlegényét, és ő ezért fog fegyvert, ám Hollywood legokosabb (és egyik legtehetségesebb) színésznője szerint ez már egyáltalán nem következik a feminizmusból:
– Feminizmus és humanizmus szerintem nagyjából ugyanazt jelenti. A filmjeimben nem feminista akarok lenni, hanem humanista – jelentette ki nemrég A másik én kapcsán. Melynek plakátján egyébként pisztolyt szegez a világra. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Bejött a váltás a Resident Evil 7-nek?

Befutottak az első külföldi értékelések!

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!