Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Crysis - skálázás, gépigény

Négy kép mutatja be a grafikai szintek közötti különbséget, és átböngészhető a gépigény is.

2007.10.10. 12:25 | szerző: Retee | kategória: Játék

A bétának köszönhetően már igen sokan kipróbálhatták a Crysist, amelytől az FPS világ nem kevesebbet vár, mint a műfaj lécének igen erőteljes megemelését. Páran azonban kimaradtak a multiplayer küzdelmekből, illetve van, aki inkább megvárja az egyjátékos demót, számukra pedig érdekes lehet a Crytek mostani küldeménye, amelyben négy kép kapott helyet, s feladata a grafikai szintek bemutatása ugyanazon helyszínt alapul véve. Az első három versenyző DirectX 9 alatt feszít (low, medium, high sorrendben), míg a negyedik már a DX 10 képességeit használja ki (very high). Ezzel párhuzamosan a Crytek közölte a végleges, hivatalos gépigényt is, lássuk.
Minimum:

  • Windows XP vagy Vista.
  • Processzor: 2.8 GHz-es vagy gyorsabb Pentium 4 (Vista esetén 3.2 GHz); 2.0 GHz-es vagy gyorsabb Intel Core (Vista esetén 2.2 GHz); 2800+ AMD Athlon (Vista esetén 3200+).
  • Videókártya: NVIDIA GeForce 6800 GT/ATI Radeon 9800 (Vista esetén Radeon X800 Pro).
  • Memória: 1 GB RAM (Vista esetén 1.5).

  Ajánlott:

 • Processzor: Intel Core 2 DUO 2.2GHz/AMD Athlon 64 X2 4400+.
 • Videókártya: NVIDIA GeForce 8800 GTS/640.
 • Memória: 2 GB RAM. ■

előző
következő
Crysis - skálázás, gépigény
Crysis - skálázás, gépigényCrysis - skálázás, gépigényCrysis - skálázás, gépigényCrysis - skálázás, gépigény
Crysis
A legutóbbi Crysis cikkek, hírek

hozzászólások (48)

Kanduhrka
Kanduhrka 2007.10.12. 09:55
Jó, de igazán beindulni csak jópár évtizeddel fog.
padavan
padavan 2007.10.12. 09:57
Miből gondolod?
McCl@ne
McCl@ne 2007.10.12. 11:19
"Seon Connery"
"Mrogan Freeman"
"LEslie Nielsen"

Szerintem ők már most sincsenek sehol:D
(azaz: én nem ismerek ilyen nevű egyéneket...;-))
cerebrum
cerebrum 2007.10.12. 21:42
Na, kicsit megnyugodtam az ajánlott gépigény láttán, persze teljesen nyugodt majd csak akkor leszek, ha már majd itt figyel a demó a gépemen két hét múlva, és döcög rendesen... :-)

A jövő játékai témához: nekem mindig az jut ilyenkor eszembe, hogy ha már majd filmszintű lesz a játékok grafikája, akkor onnantól mit lehet majd már fejleszteni látványügyileg?
Razor03
Razor03 2007.10.12. 23:10
Padavan, a COD4-es topciban írtál a korábban beígért Crysis gépigényről (mivel nem akartam figyelmen kívül hagyni azt a részt, úgy gondoltam itt reagálok rá), hogy hazudtak vele kapcsolatban.

Szóval ez nem biztos hogy így van (félre ne értsd abszolút nem áll szándékomban védeni a gamet, de ezt a gondolatot mindenképp le szeretném írni). Bizonyos esetekben előfordul, hogy maguk a fejlesztők sem képesek úgy igazán előre megsaccolni a fejlesztés korai vagy közép szinten tartó stádiumában (pl. a Valve is Dx7-es GF 2 kártyára tervezte anno a HL2-t :) csak ezt nem sokan tudják!!!) h milyen is lesz az adott gépigény, amivel a játék az adott kor hardvereinek megfelelő színvonalon (jelen esetben értsd azt hogy: játékos a 8800 GTX/Ultrával a gépében -> "basszátok meg kedves fejlesztők és kártya gyártók, megvettem 130-150k-ért ezt a kártyát, és semmit sem láttam, semmit sem kaptam cserébe eddig, amit a pénzemért elvártam...") tehát, jelenleg ott tartunk, hogy semmi extra game sincs, ami jelen helyzetben úgy igazán brutál módon kihasználná az aktuális csúcs hardvereket (és a maximalista játékosokat és felhasználókat kárpótolná a pénzéért cserébe). Meg aztán a fejlődés nem állhat meg, 1 év és körberöhögöd a mostani csúcs hw felhozatalt, úgy, ahogy 1 éve még tátott szájjal figyelted az X1950-eket meg a 2 magos X2-ket, meg a 2 GB ramos gépeket, kb. a mostani felhozatalra is így fogsz majd legyinteni, reagálni a közel jövőben ;)....

Persze a lényeg most következik. Szóval a project v.mikor 2005-ben az engine bemutatásával indult, akkor még X1800/7800 volt a csúcs hw, ebből kifolyólag nem is tudtak mást ígérni, hisz ők maguk sem tudták szvsz mi várható a jövőben. Az akkor csúcs hw-en szépen futhatott az igen csak kezdetleges állapotban lévő Cryengin2, amit szép fokozatosan olyan szintre emeltek ez alatt a 2 év alatt, és olyan dolgokkal, textúrákkal és eljárásokkal bővítették, hogy kinőtte az akkori gépeket, és így azt az előre megadott konfigot is egyúttal.

Jöttek a GeForce 8-ak, egy új lehetőséggel, új technikával, amit valakinek végre ténylegesen ki kell használnia. Nézd meg a HW teszteket, azokat, melyek játék tesztre épülnek. Teljesen elavult „szarokat” használnak fel a legfrissebb cuccok tesztelésére, pl. Prey, Doom3, FarCry, FEAR, COD2 stb. mind ilyen ótvar játék 16xAA-van 20xx felbontásban 150 fps-el futnak, kész röhej. Kell valami új, valami egészen más, ami új utakat nyit, még 2-3 év múlva is ott lesz, ha valami újat kihoznak...ugye érted már? Ez a game olyan mint a FarCry volt. Előre lemosta a nagy neveket (ha másban nem is de grafikában biztos) és még jó sokáig úttörőnek számított ezen a téren.

Egyébként az adósod maradtam egy Crysis multi kritikával. Majd holnap megfogalmazom pihentebb állapotban :). Ez most így egy kicsit összehányt gondolatsor volt, elég fáradtan, de remélem a lényeg érthető :).
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.