Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Norton 2008 termékek magyarul is

Boltokban a Norton AntiVirus és Internet Security magyar változata.

2007.10.12. 20:14 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az elmúlt éveknek megfelelően idén is a boltok polcaira kerültek a magyar verziójú új Norton termékek, a 2008-as évszámot viselő Norton AntiVirus és a Norton Internet Security. A termékbemutató sajtótájékoztatón a Symantec munkatársai – Bartha Hedvig, marketing- és PR vezető, valamint Con Mallon, az EMEA régióért felelős marketingigazgató – elmondták a programok legfőbb újításait, valamint ismertették, hogy a Norton termékek fejlesztése során mely területekre koncentráltak az elmúlt időben.
Négy témáról esett szó a rendezvényen. Az új támadási formák – mint például a botnetek – elleni védelem volt az első, mely célból egy önálló program készül, az AntiBot. Ez azért nem került még be a Norton 2008-as termékekbe, mert az integráláshoz kapcsolódó tesztelésre nem lett volna elég idő, de amúgy is inkább a gépüket teljes kontroll alatt tudni akaró, a technikai dolgok iránt kiemelten érdeklődő felhasználóknak szánják, így az első verzió a netről lesz megvásárolható. A második fő területet a mobil eszközök – elsődlegesen smartphone-ok – védelme jelenti, a Windows Mobile rendszert használó készülékekhez már folyik a Norton Smartphone Security béta tesztelése, és készül a Symbian verzió is. Vírusok és spamek ellen védi a készüléket a szoftver, és egyúttal tűzfalat is biztosít. A harmadik kiemelt terület a személyi adatok védelme, melyet a Norton Identity Safe funkció biztosít a Norton Internet Security 2008-ban. Online bankolás, vásárlás és böngészés közben a személyes információkat és jelszókat védi meg, lehetővé téve ezen adatok biztonságos tárolását a felhasználó számára. Az azonosítókat és jelszavakat titkosított formában képes tárolni, és ha a felhasználó úgy akarja, egy adott site-ra akár helyette be is írja azokat, természetesen úgy, hogy közben más alkalmazások – például a billentyűzet aktivitását figyelő keylogger programok – ne férjenek hozzá. Egyúttal természetesen a jelszóhalászat ellen is véd. Végül igen fontos fejlesztésként a teljesítmény javítását említették: az új Norton termékek a cég tesztjei szerint kevesebb memóriát foglalnak és gyorsabban indulnak el a korábbi verzióknál és az iparági átlagnál, igaz, mivel egyre több módon kell ellenőrizni a file-okat, a vírusscannelési idő esetekben meg is nőhet. Egyúttal a termék memóriaigényét is csökkentették.
Az újdonságok közül említésre került még a böngésző védelme, mely jelenleg a leginkább használt Internet Explorerbe épülve védi a gépet többek között a "drive-by download" fenyegetettség ellen, azaz amikor egy akár teljesen ártatlannak látszó oldalról tölt le a böngésző rosszindulatú programot. A jelenleg ismert IE biztonsági rések száz százalékos védelmét biztosítják a 2008-as sorozatú Norton termékek. De folyik a fejlesztése a Mozilla Firefoxhoz kapcsolódó védelmi modulnak is, hiszen az jelenleg a második legnépszerűbb browser. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.