Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Razziázott a rendőrség

Lefoglalták a Bithumen szerverét.

2007.11.09. 14:47 | szerző: Retee | kategória: Játék

Tegnap este illetve éjjel óriási(?) razziát tartott a rendőrség, amely során hazai torrent portálok, fizetős privát ftp-k, és smswebek szervereit foglaltak le. Ugyanakkor hivatalos közlemény még nincs az ügyről, inkább csak a találgatások dominálnak, amelyek 80 elszállított gépet említenek. Ami biztos, hogy a legnagyobb hazai torrent portál, a Bithumen szerverét elvitték, de a hírek szerint néhány ártatlan masinákat is cipelt el a rendőrség. Elviekben ma tovább folyik a razziázás, de lehetséges, hogy az egész történetnek nagyobb a füstje, mint a lángja. A webisztán nem hivatalos információ szerint mindenképp, azonban az is tény, hogy a hazai netforgalom jelentősen lecsökkent az esemény óta (ez azonban lehet egyszerű reakció is). Ellentmondó információk érkeztek arról is, hogy vajon a rendőrség "vadászik-e" a top10 seederekre (feltöltők), az azonban jól látszik a fórumokból, hogy az elmúlt éjjel töménytelen mennyiségű adatot törölhetett le rengeteg ember a gépéről. Egyelőre tehát hivatalos hír híján nem lehet megmondani a razziák pontos mértékét, ahogy azt se lehet tudni, hogy vajon mi lesz az ügy folytatása, hiszen pár hónapja az egyik legnagyobb adatforgalmú, svéd illetőségű torrent oldallal sem tudtak mit kezdeni később a hatóságok (természetesen más a helyzet a fizetős ftp és smsweb csapatokkal). Mindeközben érkezett egy hivatalos levél az ASVA-tól, íme:

Az ASVA - az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány - nemrégiben értesült a www.asva.info weboldalon arról, hogy a tegnapi nap folyamán a Budapesti Rendőrfőkapitányság hatalmas razziát tartott, melynek eredményeképpen számos illegális Torrent-oldalt lefüleltek. Az elmúlt egy éve folyamán az ASVA és a Pro Art rengeteg bejelentést tett a rendőrség felé a hazánkban illegálisan működő fájlcserélő rendszerekről. A magyar rendőrség ezeket az információkat összegyűjve a napokban sikeres akciót hajtott végre. Az ASVA köszöni a rendőrség hathatós munkáját és gratulál az eredményekhez. A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az interneten keletkezik, ezért a mostani akció nagy lépést jelent a kalózkodás elleni küzdelemben. Az akció részleteiről és pontos eredményeiről annak lezárása után az ASVA további hírt ad majd ki.

hozzászólások (0)

további hírek

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.