Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Egyesül az Activision és a Vivendi

A legnagyobb független játékkiadó jön létre a két cég házasságával.

2007.12.02. 20:34 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

Az Activision és a Vivendi egyesülésével egy új cég alakul, mely Activision Blizzard néven a legnagyobb videojáték kiadó lesz a világon. A 18,9 milliárd dollárra értékelt üzletben létrejövő óriáscég birtokában így olyan franchise-ok lesznek, mint a Blizzardtól a Diablo, Starcraft és a World of Warcraft, az Activision részéről a Call of Duty, Guitar Hero és Tony Hawk játékok, a Vivenditől pedig a Crash Bandicoot és Spyro sorozatok. A két cég 2007-es naptári évre vonatkozó közös bevétele várhatóan 3,8 milliárd dollár lesz (ebből 1,1 milliárdra becsülik a Blizzard részét, mely értelemszerűen leginkább a WoW-ból származik). Ez a 40% feletti nyereséggel számolva 520 millió dolláros eredményt jelent a két céget együtt számolva.
Az Activision részvényesei részvényenként 27,5 dollárt kapnak, ami 24 százalékkal magasabb a pénteki 22,15 dolláros záróárfolyamnál. A Vivendi Games részvényeit 295,3 millió új Activision részvényre váltják, mellyel 8,1 milliárd dollárra értékelik a Vivendit. A Vivendi Games egyúttal további 62,9 millió újonnan kibocsátott részvényt vásárol 1,7 milliárd dollár készpénzért, mellyel együtt 52%-os részesedése lesz az Activision Blizzardban (az új nevet az egyesülés lezárásával veszi fel az Activision).
Mint Jean-Bernard Lévy, a Vivendi ügyvezetője kifejtette, a szövetség egy hatalmas stratégiai lépés, és újabb megmutatkozása annak, hogy cége jelentős bővüléseket tervez a szórakoztató iparágban alvállalatán keresztül. Robert Kotick, az Activision vezetője hozzátette: "A Vivendi Gamesszel összevonva erőinket vezetők leszünk az igen jövedelmező online játékpiacon, és erősebbé válhatunk a gyorsan növekvő Ázsiai piacokon, mint Kína és Korea, miközben vezetők maradunk Észak-Amerikában és Európában. Kotick lesz az Activision Blizzard ügyvezetője, míg a Vivendi Games főnöke, Bruce Hack alelnökként folytatja az óriáscégnél. Az új cég az egyesülés után közvetlen kapcsolatban lesz a Universal Music Grouppal is, mely segítheti a Guitar Hero és más zenei játékok ügyét. Az egyesülést 2008 első felében tervezik befejezni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.