Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Meghalt az online Uru

Hamarosan megszüntetik a szerverek üzemeltetését.

2008.02.09. 10:25 | szerző: Norfren | kategória: Játék

Február 4-én a GameTap bejelentette, hogy 1 év elteltével nem támogatja tovább a Myst Online - Uru Live játékot. A Cyan Worlds online kalandjátéka így már másodszor halt meg. Először még 2004-ben, alig pár hónapos béta üzem után a Ubisoft hátrált ki, kísérteties módon ugyancsak február 4-én. A Cyan alternatív MMO játéka a második nekifutás után sem vonzott annyi előfizetőt, hogy nyereséges legyen és eltartsa a fejlesztői gárdát. Ezzel tulajdonképpen egy irányvonal felett is akaratlan ítélet született. Hiába a nagyon szép grafika, a Warcraft stílusú szerepjátékok, a Second Life művilága és a "lőj le mindent, ami mozog" jobban vonzzák az embereket, mint egy erőszakmentes világ. Az Uru egyfajta keveréke volt a rafinált feladatokkal megtűzdelt kalandjátéknak és a 3D chatroomnak, némi szerepjáték elemekkel megtűzdelve.
Sok vita folyt az Ururól, hiszen nagyon különböző játékosi igényeket kellett kielégítenie, s voltak technikai gondjai is. A viharfelhők már december elején érezhetők voltak, mikor a Cyan kijelentette, hogy még tárgyalások folynak a második évadról, azonban csak most született nemleges döntés a folytatásról. A szerverek még két hónapig mennek a GameTap szárnyai alatt, aztán ki tudja, mi lesz. Lehet, hogy ismét beindul magánszervereken, mint az első leállás után, lehet hogy végleg eltűnik, ez azonban kár lenne. Annál is inkább, mivel időközben néhány fanatikus a Cyan hallgatólagos jóváhagyásával a programkódot és a fájlformátumokat annyira megfejtette, hogy lehetővé vált számukra új világok alkotása is. A színfalak mögött inkognitóban az Uru így valószínűleg tovább fog élni (legalábbis ezt remélik sokan). ■

Myst Online - Uru Live
A legutóbbi Myst Online - Uru Live cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.