Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Abbahagyja a Toshiba a HD DVD fejlesztését?

A hétvégén napvilágot látott hírek szerint vége a formátumháborúnak.

2008.02.18. 18:27 | szerző: Dino | kategória: DVD

A hétvégén a japán NHK műsorszolgáltató jelentette, hogy a Toshiba megszünteti a HD DVD fejlesztését, így több százmillió dollár veszteséget elkönyvelve a formátumháborúban való részvétel eredményeként. A Sony által kifejlesztett Blu-ray formátum győztessé nyilvánításáról már korábban megindultak a pletykák, amikor pár héttel ezelőtt a Warner Bros bejelentette, hogy ezentúl a két nagyfelbontású formátum közül csak a Blu-rayt támogatja kiadványaival. A Toshiba a mai napon reagált a pletykákra, és egyelőre annyit jelentett ki, hogy "nem tettek semmi ilyen bejelentést", és hogy jelenleg felülvizsgálják üzleti stratégiájukat. Emellett a Microsofttól is érkezett egy közlemény, mely szerint az Xbox 360 konzol megítélését és piaci helyzetét nem befolyásolják a megjelent hírek, annak ellenére, hogy külső HD DVD meghajtót árusítanak konzoljukhoz. A redmondi óriás úgy gondolja, hogy az X360 esetében a játékok a döntőek, a HD DVD pedig csak egyfajta módját jelentette a nagyfelbontású tartalom felhasználókhoz juttatásának. A hírekre azonban ennél többet egyelőre nem kívánnak reagálni, amíg a Toshibával nem egyeztettek a kérdésről.
A DVD utódjának tekinthető két nagyfelbontású videolemez formátum harca egy lépéssel úgy néz ki, közelebb került a végkifejlethez, kíváncsian várjuk mindenesetre, hogy mikor jön hivatalos bejelentés a témában. A HD DVD megszűnése mindenesetre a next-gen konzolok harcában a Sonynak kedvezne, hiszen a PlayStation 3 Blu-ray meghajtót tartalmaz, így alkalmas a BD filmek lejátszására is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.