Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Az EA megeszi a Ubisoftot?

Bejegyzték az eatake2.com és az eaubisoft.com címeket.

2008.02.26. 17:47 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Valószínűleg minden 2007 decemberében kezdődött. Akkor jelentették be ugyanis, hogy az Activision és a Vivendi egyesül, s Activision Blizzard néven a világ legnagyobb játékkiadójává válik. Ez pedig igen érzékenyen érintette az addigi fődomináns Electronic Artsot, akik azonban siránkozás helyett láthatóan inkább a tettek mezejére léptek. Előbb két sztárcsapatot édesgettek magukhoz - a BioWare-t és a Pandemic Studiost - most pedig kiadókra alkudnak. Nemrégiben érkezett a hír, hogy az EA a GTA-t is kiadó Take-Two-ra tett ajánlatot (ez nem pletyka, hiszen a levelezés is kikerült a netre), most pedig a francia óriás, a Ubisoft kerülhet terítékre. Azt nem árt tudni, hogy az EA már így is 19.9%-os tulajdonosa a franciáknak, azonban lehetséges, hogy a közeljövőben már nem kisebbségi tulajdonos lesz. A felvásárlási híreket erősíteni látszik ugyanis két új, nemrégiben beregisztrált cím, amelyek meglehetősen árulkodóak: eatake2.com és eaubisoft.com. A bejegyzési információk alapján egyelőre nem bizonyítható, hogy az amerikai kiadó regisztráltatta be őket, azonban tény, hogy az első domain már él...

hozzászólások (10)

Razor03
Razor03 2008.02.26. 21:39
Nem, majd az NFS 16 váltja meg a világot. Addig még 6x-7x megvesszük u.azt, csak más grafikával.
sanner01
sanner01 2008.02.27. 13:27
Hát, akkor vége a Splinter Cell-nek. Pedig de szerettem... Na azért még a Conviction...
VodevilX
VodevilX 2008.02.27. 13:46
Nem hiszem hogy az Ubi a közeljövőben összeolvadna az EA-val.
Amúgy meg azért ennyire lehúzni sem kéne az EA-t, mert ők sem minden játékból adnak ki évente egy új részt. Tulajdonképpen a sport játékokról és az NFS-ről van szó. Szvsz mikor sok fejlesztő studió az ő tulajdonuk lesz és nekik csinál játékot amiből nekik folyik be a pénz, akkor nem feltétlen a mennyiség lesz az elsődleges szempont.
balays82
balays82 2008.02.27. 14:24
Függetlenül az EA megítélésétől, nem hiszem, hogy az ilyen felvásárlások jót tennének a játékszoftverek piacának, hiszen minnél több kiadó verseng egymásssal annál jobb nekünk, játékosoknak, ellenben a piaci szereplők számának csökkenése nem sok jót ígér.
Most úgy tűnik egyébként, hogy ugyolyan kétszereplős verseny kezd kialakulni, mint a processzorok vagy a videókártyák piacán. Az egyik oldalon az Activision-Vivendi szövetség a másikon pedig úgy néz ki, hogy az EA-TakeTwo-Ubisoft hármas. Mellettük a többiek csak kishalak lesznek (ha lesznek egyáltalán).

Remélem, az Ubi kitart, és nem adja meg magát. A franciák legendás nacionalizmisa még megmentheti a céget. :-)
tomcsa4
tomcsa4 2008.02.27. 14:59
Úgy legyen! Az EA-nél van tőke, csak idióták. Még mindig az "istentudjahányéves" filozófiát követik: havi száz játék, ebből 1-2 komoly, többi ócskaság. Mikor jönnek már rá arra, hogy ha nem osztják szét a rendelkezésre álló tőkét ennyi fele, akkor komplexebb, jobb játékok lehetnek. Persze, akkor meg hajlamosak kicentizett szarságokat készíteni, de reméljük nem így lesz. Vagy csak rosszul látom és mindegyik játékból el tudnak annyit adni, hogy legalább nullszaldós legyen?
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.