Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Kalózok és dorgálás

A felmérés szerint az illegális letöltők leginkább netszolgáltatójuktól félnek.

2008.03.08. 12:00 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

A Variety március 3-i számában egy, a digitális szórakozási szokásokat vizsgáló on-line felmérés tanulságos eredményeit közölte, melyet az Egyesült Királyság területén végeztek. A több mint ezerötszáz 15-45 év közötti fogyasztó válaszaiból többek között kiderül, hogy a kalózkodást jelentősen vissza lehetne szorítani, ha mindazok, akik vétenek a jog ellen, figyelmeztetést kapnának internet-szolgáltatójuktól. Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) szerint az internet-szolgáltatók Magyarországon is nagyobb szerepet vállalhatnának a szerzői jog védelmében. A felmérés szerint az emberek 70%-a felhagyna a kalózkodással, ha internet-szolgáltatójától rápirító tartalmú figyelmeztető e-mailt kapna. A tinédzser fiúk közül pedig még többen - mintegy 78%-uk - nem töltene le többé az internetről illegális tartalmat, ha “megdorgálná” őket a szolgáltató.
“Az attól való félelem, hogy rajtakapják az embert, nagy elrettentő erővel bír, a kalózok többsége mégis úgy gondolja, hogy egyáltalán nem valószínű, hogy valaha is elkaphatják. Ha azonban maguk a kalózok azt állítják, hogy az internet-szolgáltatótól érkező közvetlen figyelmeztetés lenne a leghatékonyabb eszköz, akkor ez bizony megerősíti azt az elgondolást, hogy a szolgáltatóknak is be kéne szállni a kalózkodás elleni küzdelembe.”- nyilatkozta Russell Hart, a felmérést végző Entertainment Media Research ügyvezető igazgatója. Ehhez a véleményhez a hazai jogvédő is csatlakozik. A jelentés azt is feltárja, hogy a felhasználók egyre nagyobb kedvvel fogyasztják a szórakoztatatóipari termékeket társas networking site-okon keresztül. A felmérés az on-demand lehetőségek iránti érdeklődést is vizsgálja. Ez alapján kiderül, hogy a megkérdezettek 84%-át nagyon érdekelik a legfrissebb filmek, 79%-ukat a TV-komédiák, és 72%-uk pedig élő zenei koncerteket is előszeretettel nézne. 53%-a azoknak, akiket érdekelnek a legújabb filmek, hajlandóak lennének fizetni, ám csak 21% nyitná ki a pénztárcáját egy jó TV-komédiáért. Az összes megkérdezett 70%-a viszont inkább elszenvedi, hogy reklámokkal szakítsák meg a legálisan letöltött tartalmakat, semmint megszakítás nélkül nézhesse kedvenc filmjét, viszont fizetnie kelljen a letöltésért. ■

hozzászólások (3)

jékkocka
jékkocka 2008.03.08. 18:58
Erre való a uTorrent titkosítása :-D (nem mintha tudnám)
asas01
asas01 2008.03.08. 19:32
Egyrészt.
Másrészt a szolgáltatóknak baszna be a leginkább, ha leszoknának a népek a töltögetésről. Levelezéshez senkinek nem kell 20/20-as kapcsolat 15k-ért, arra elég az 1000 forintos csomag.
tomcsa4
tomcsa4 2008.03.08. 22:01
Tökéletesen igazad van.

Ráadásul ha jól tudom nálunk van a "legmegengedőbb" törvény, mert a szoftverek letöltését büntetik és a zene meg a film nem az (és nincs is utalás rá). Természetesen saját használatra és nem torrentel. Nem tudom mennyit változott azóta (ha változott egyáltalán). Amúgy a chello a P2P (torrent) letöltésket lassítja oly módon, hogy prioritásban hátrébb helyezi. DE nem mindig ofc!
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.