Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Chip a kalózok ellen?

Az Atari tulajdonosa szerint az alaplapra szerelt TPM szétcsapna a kalózok között.

2008.05.27. 16:30 | szerző: Retee | kategória: Játék

Újabb fejezetéhez érkezhet a PC-s "másolás" elleni harc, hiszen a Spore internetes aktiválása, és több kiadó felháborodása után most egy biztonsági konferencián az Atari tulajdonosa osztotta meg ötleteit az egybegyűltekkel. Ő elmondása szerint nem a szoftveres, vagy a (kizárólag) internetes védekezésben látja a kivezető utat, hanem a hardveres trükkökben. Erre készülne el a jövőben az úgynevezett TPM chip, ami a számítógépek alaplapján lenne elhelyezve, és emberünk szerint idővel teljes mértékben kiiktatná a kalózkodás lehetőségét. Bushnell azt is elmondta, hogy amint elterjedne a chip, a kiadók ismét komolyabb pénzt láthatnának játékaikból, hiszen a TPM és egy privát kulcs felhasználásával lehetetlenné válna megtörni bármely játékot is. ■

hozzászólások (8)

Martin 19
Martin 19 2008.05.28. 16:45
Ez szép és jó, de akkor ne kérjenek már el egy játékért 10-17 ezer forintot:-/
Madrac
Madrac 2008.05.28. 17:48
Erre azt olvastam valahol hogy a megtorhetetlen jatek az amit nem adnak ki. ;) Szal a Duke Nukem Forever vedelme eddig pl jo. ;)
padavan
padavan 2008.05.28. 18:37
Nem is kérnek, sokkal jellemzőbb most már a 8k. De vehetsz viszonylag új játkokat akár háromezerért is, szóval ezt a régi, cserébe nagyon rossz dumát lassan el kéne felejteni.
Germinator
Germinator 2008.05.28. 18:42
Mondjuk - bár nem PC - láttam újabb XBoxos játékokat a Media Marktban, mindegyik ilyen 16-18 ezer volt...:-| Ezen azért rendesen ledöbbentem. Mert oké, a PC-játékok 3-5-10 ezer forintos ára még megengedhető (feltéve, hogy nem akarsz minden játékot megvenni), de azért ezen a 17 ezren eléggé meglepődtem, és ez enyhe kifejezés. Persze, mondhatnátok, hogy aki XBoxot vesz, valószínű meg tud engedni magának ilyen játékokat... de akkor is durva.
padavan
padavan 2008.05.28. 18:45
Az engem nem értint, de feltételezem, hogy aki konzolt vesz, az veszi a minimális fáradtságot ahhoz, hogy megnézze, milyenek az átlag árak játékok terén. A döbbenetedre meg nincs túl sok okod: Magát a konzol hávét veszteséggel értékesítik, és inkább a kiegészítőkön, játékokon póróbálnak meg haszont csiholni - legalábbis legjobb tudomásom szerint.

PC: Miért akarnék minden játékot megvenni? Évente ha van 4-5 akkor már jó év volt. Ez átlagban 2-3 havonta egy játék.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.