Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Prince of Persia - lássuk a medvét

Két istenség, egy támogató karakter, visszanyúlás a Sands of Time-hoz - részletek az új Prince of Persia-ról.

2008.06.06. 19:04 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az Ubidays 08-on végre bemutatták, de akkor még elsősorban csak hangulatilag, no meg külsőleg ismerkedhettünk meg az új Prince of Persia játékkal, most viszont ideje szólni a belsőről is. A Ubi Montreal egyik fejlesztője ugyanis interjút adott a Play magazinnak, amelyben végre fellebbentette a fátylat az új PoP-ról, például arról is, hogy simán csak ez a neve, és nincs Prodigy. Ami a történetet illeti: kezdéskor valóban még csak egy kalandort irányíthatunk, aki egy igazi vándormadár, s persze nem riad vissza semmitől, ha aranyszerzésre nyílik kilátása. Egy napon azonban elfogják, méghozzá egy homokvihar közepén – itt találkozik a játék új szereplőjével Elikával, hogy aztán útjukat ketten folytassák tovább. A sztori alakulásában emellett két istenség is szerepet játszik, fantáziadús módon a gonoszság és a jóság atyjairól van szó, akiknek egykori ádáz küzdelméből utóbbi kerül ki győztesen, győzeleme után pedig ellenfelét az élet fájába börtönözte – nos, szerencsétlen főhősünk épp tanúja lesz a fa lerombolásának…
De szóljunk egy pár szót társunkról, Elikáról is:
„Nem egy co-op karakterről van szó, hanem egy önálló, intelligenciával rendelkező segítőről. Persze sok játékban szerepeltek már ilyenek, de legyünk őszinték, általában inkább idegrohamot okoztak, nem könnyebbséget. Beragadtak a díszletbe, rosszkor rossz helyre mentek, hátráltatták a játékost az előrehaladásban stb. Nekünk nem ez a célunk, ebből adódóan talán az ő személyiségének megalkotása a legnehezebb feladat. Azt akarjuk, hogy tényleg segítő legyen, de ezt a segítséget csak akkor adja meg, ha mi hívjuk, erre amúgy egy külön gombbal lesz majd lehetőségünk. Tényleg nem az a cél, hogy egy bosszantó karaktert alkossunk meg, úgyhogy nagyon odafigyelünk rá.” – mondta Chris Easton.
Arra a kérdésre, hogy miben lesz más az új rész, mint az előd, Easton azt válaszolta, hogy egy jóval nyitottabb világra számíthatunk, no nem GTA-szerűen, inkább csak több lesz a döntési lehetőségünk, és több vonalon is haladhatunk előre a sztoriban.
„Szeretnénk egy picit a Sands of Time felé visszanyúlni, epikus, izgalmas történetet megalkotni, és sokkal, de sokkal több rejtvényt beépíteni, mint a The Two Thronesba. Ez a rész egyértelműen efelé, meg a speciális feladatok felé nyit, no persze nem azt mondom, hogy a kardot nem kell használni, de ha kérdés az, hogy az új PoP-ban a harc vagy inkább a rejtvények dominálnak, akkor a második a válaszom.”
Mivel a Ubi Montreal fejlesztette az Assassin's Creedet is, így értelemszerűen felmerült a kérdés, vajon mennyire fog a két projekt egymásra hasonlítani:
„Az Assassin's Creed motorját használjuk, hiszen a két játék stílusa hasonló, ráadásul az AC megjelenése óta rengeteg új ötletünk van, amelyeket most beépíthetünk a feltuningolt engine-be. De azért gyorsan hozzáteszem, hogy nem minden hasonlít. Ebben a játékban rendkívül fontos a ritmus, a mászkálás, az ugrás, és míg orgyilkosként csak odamentél a falhoz, aztán uccu neki, itt ez máshogy lesz. Nézzünk egy példát, fel kell jutnod egy hídra, de az odavezető út nem egyszerű: először fel kell futni a falon, majd keresztül kell ugranod egy pillért, hogy megragadj egy másikat, onnan átugrassz egy gerendára,aztán ismét futás a falon. Állandóan gondolkozni kell majd, hogy mi is a helyes irány, de önmagában még ez is kevés. Az időzítés és ritmus kulcsfontosságúak. És ilyen nem volt az AC-ben.”
Easton végül az új grafikai stílusról is beszélt, elmondása szerint ezzel még hangulatosabb lesz a játék, fantasy-sebb a világ, és reméli, hogy mindenkinek meg fog tetszeni az új külső, amelyet terveik szerint már az ősszel kipróbálhatunk. ■

Prince of Persia
A legutóbbi Prince of Persia cikkek, hírek

hozzászólások (4)

VodevilX
VodevilX 2008.06.06. 20:33
AC engine, akkor lehet fantáziálni a hozzá tartozó csinos kis gépigényről.
Darien
Darien 2008.06.06. 22:22
Ilyenkor örülök, hogy van boxom.:-D
wednes
wednes 2008.06.07. 00:19
Az AC-nek egyáltalán nincs nagy gépigénye. 1950pro lazán viszi. :-)
kEnAcE
kEnAcE 2008.06.09. 13:20
LOL! Hehe...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.