Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Civilization MMO?

Sid Meier egy formabontó, online stratégián gondolkozik.

2008.06.11. 18:07 | szerző: Retee | kategória: Játék

Manapság kis túlzással naponta jelentenek be új MMORPG-ket, s kétnaponta le is állítanak egy-egy ilyen fejlesztést, azonban míg a szerepjátékoknál telítve van a piac, addig a többi műfaj nincs igazán elkényeztetve ilyen téren. Pedig a sport és a stratégiai játékok terén is mutatkozik érdeklődés MMO-kra, ezért is lehet érdekes Sid Meier mostani nyilatkozata. A Pirates!, a Railroad Tycoon és a Civilization játékok atyja ugyanis egy interjúban elárulta, mostanában azon gondolkozik, hogy a Civilizationt miképpen lehetne átültetni MMO környezetbe. Szerinte mindenképpen érdekes lenne létrehozni egy ilyen "mókás, de nagyon addiktív" alkotást, ráadásul azt is hozzátette, hogy lenne néhány formabontó ötlete, amelyek jelentősen eltérnek a múltbeli projektjeitől, s ezeket szívesen kipróbálná élesben is. Meier a konkrét válaszok elől azonban kihátrált, mint mondta az első körben csak gondolkozik, és felméri, hogy lenne-e értelme egy ilyen játéknak - a végeredményről pedig hamarosan tájékoztatja a közvéleményt. ■

hozzászólások (6)

Retee
Retee 2008.06.11. 18:25
Mondjuk a Civ az alapba körökre osztott. :)
LordMatteo
LordMatteo 2008.06.11. 18:30
Nah épp ez az, interneten?
Pangloss
Pangloss 2008.06.11. 18:53
Érdekesen hangzik a gondolat. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Bár szerintem a stratégia nem éppen alkalmas erre a műfajra. Egy körökre osztott meg pláne nem. Úgyhogy, ha lesz belőle valami, nem hinném, hogy nagyon fog hasonlítani a "klasszikus" Civilizationra.
Wlakos
Wlakos 2008.06.11. 21:07
A Civ-et multiban ismeretlen ellenfelek ellen nagyon gyorsra szokták állítani, hogy belátható időn belül vége legyen. Szóval korszakonként emelkedik az idő keret, kezdetben 30 másodperc ami nem túl sok. Mondjuk Mr Meier-nek sok jó ötlete volt, hátha ez is az. Én a problémát a játékosok számában látom, egy MMO játékban kevés lehet az a pár tízezres civ fan aki rendszeresen tolja a gamet.
Madrac
Madrac 2008.06.11. 21:11
EVE Online is csak kb 150ezer jatekossal mukodik.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.