Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rhianna Pratchett lett a Mirror’s Edge írója

Terry Pratchett lánya ismét a játékok világában bizonyíthat.

2008.07.25. 18:09 | szerző: Retee | kategória: Játék

A DICE, az Electronic Arts stúdiója bejelentette, hogy a történet szerzője, Rhianna Pratchett írja meg a Mirror’s Edge, az izgalmas FPS játék forgatókönyvét. Pratchett új hőse, Faith konzolcowboy egy olyan világban, amelyben a kommunikációs csatornák szoros megfigyelés alatt állnak, a mozgásszabadság pedig gyakorlatilag megszűnt. Amikor Faith húgát ártatlanul megvádolják egy gyilkossággal, a főhős a város egy rossz részén találja magát, szemben a törvénnyel.
„Nagyon lelkesek vagyunk, hogy Rhianna dolgozza ki a történetet, a hátteret és Faith alakját” - nyilatkozta Owen O’Brien, a DICE vezető producere. „Nagy szerencsénk van vele, ő ugyanis nemcsak író, de gyakorlott játékos is, így szerepe létfontosságú a Mirror’s Edge megteremtésében.”
Pratchett már tíz éve a videójáték-ipar megbecsült tagja, aki a Next-Gen.Biz szavazása szerint az iparág 100 legbefolyásosabb hölgyei közé tartozik. Több, első vonalbeli játékon dolgozott, például a részt vett a Heavenly Sword és az Overlord készítésében is, amely BAFTA nevezést nyert, valamint magkapta a Develop Awardot (Fejlesztésért járó díjat) történetéért, karaktereiért és az általa képviselt új szellemi tulajdonért. A hölgy amúgy annak a Terry Pratchettnek a lánya, akit angol fantasy-íróként ismerhetünk, az ő nevéhez fűződik például a Discworld (Korongvilág) sorozat is. ■

Mirror's Edge
A legutóbbi Mirror's Edge cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.