Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Felépült a Sziget - Fesztiválok fesztiválja

15 nap alatt épült fel a fesztivál színhelye.

2008.08.11. 19:36 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

6000 ember 15 nap alatt építi fel a 76 hektáron elterülő Szigetet. A felépülő sátrak összterülete mintegy 32000 m2, a legnagyobb közülük a Party Aréna és a Converse-Wan2 2700 m2-es nagysátra, melyeknek tartozékait 12 kamion szállított a helyszínre. A Sziget főbb útvonalaira 11 kamionnyi műanyag burkolatot fektetnek le, míg a sátrakban 24000 m2 fa burkolattal borítják a talajt. A szervezők 17475 m2 műanyag talajfedéssel gondoskodnak a Szigeten a jó közlekedés és a talaj megóvása érdekében. 180 kamion szállított ki konténereket a rendezvényre, ezek közül 140 db vizes- és kazánkonténer, 210 iroda, raktár, öltöző, tároló és egyéb. 20 kamionban kerítés és kordon érkezett, 4 kamion kábelt és kapcsolószekrényt hozott a Hajógyári szigetre.
Az Ausztriából behozott folyóvizes konténer-wc-kből 5 centrumot alakítanak ki, ahol minden egyes centrumban 45 kivilágított wc lesz, állandó takarító személyzettel, folyamatos takarítással. A mobil WC-kel és a korábban is használt konténer WC-kel valamint az épületekben lévő illemhelyiségekkel együtt idén összesen több mint 1500 ülőke áll a látogatók rendelkezésére. Fejlesztették a közvilágítást is: 3 kilométernyi állandó közvilágítást építettek ki, és csak a fesztivál idejére további több kilométeres szakaszon bővítik a világítást.
A Sziget fesztiválon amúgy az is megtalálhatja magának a megfelelő programokat egész hétre, akit igazából csak egyféle zenei stílus érdekel. Az elektronikus zene kedvelőit várja például a Justice, a Pendulum Live, Carl Cox, a Kraak & Smaak, a Modeselektor. A keményebb hangzás kedvelői már holnap, a nulladik napon csápolhatnak az Iron Maidenre, aztán olyan fellépőket találhatnak még, mint Serj Tankian, a Meshuggah, az Apocalyptica, az Iced Earth, a Tankcsapda, a Flogging Molly, a Ärzte vagy az Exodus. Aki a pop-rock zenékért rajong, meghallgathatja az R.E.M.-et, a Jamiroquait, a Kaiser Chiefset, Alanis Morissette-et, a Kispál és a Borzot vagy a Heaven Street Sevent. Világzenéből se lesz hiány, fellép többek között Seun Anikulapo Kuti & Fela's Egypt80, Ky-Mani Marley, Mory Kante, a Goran Bregovič Wedding & Funeral Band, Lee "Scratch" Perry feat. Adrian Sherwood és a Leningrad. Lesz néhány jazz program: Borbély Műhely, Budapest Bár, Nigun & Matt Darriau, Sayag Jazz Machine, Smooth, Modern Art Orchestra, Smárton Trio, Babos Projekt Special, Rhoda Scott Da-Taz stb.; valamint színházi előadások is: KITONB, Georg Traber Produktion, Lajkó Félix, Danza Contemporánea de Cuba, SPACE színház, Alta Realitat & DMDANZA, Hofesh Shechter, Camerino 4, Soit, Compagnie Thor... A fellépők összesen 42 országból érkeznek hazánk legnagyobb fesztiváljára. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.