Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Imperium Romanum 2 - Róma örök

Készül a városépítős-RTS folytatása.

2008.08.15. 20:38 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az idei év elején jelent meg az Imperium Romanium című stratégiai játék, amely a klasszikus RTS-ek stílusát ötvözte némi városépítős jelleggel. Az IR pedig sikeres lett, így aztán a Kalypso most bejelentette, hogy készül a második rész. A stílus persze marad, hisz a Haemimont csapata leginkább a multiplayer, és a kampány módokat kívánják fejleszteni. Ennek egyik alapja, hogy kiválasztott főhősünk tapasztalta, specialitásai, tudása sohasem vész el, amit egyszer megszereztünk, az a következő küldetésben, sőt még a multipalyer játékban is megmarad, így bármikor felhasználhatjuk. A klasszikus figurák között több igazi híresség is szerepel, így akár Julius Caesart, Pompeyuszt, vagy Octavianuszt is "menedzselhetjük" - velük együtt összesen húsz történelmi személyiség, és húsz küldetés, illetve a hozzájuk tartozó valóban létező környék és város vár majd ránk. Hogy a játék minél reálisabb legyen, megjelenik az éhínség, (például ostrom esetén), amely akár zendülésbe is átcsaphat - erre persze ott a katonaság: ötven egység, hatvan épület, és megújult kezelőfelület gondoskodik róla, hogy a harcok minél reálisabbak legyenek. Építhetünk nevezetességeket, például a Circus Maximust, vagy a Pantheont, ezekkel viszont bajba lehetünk, ha a különböző természeti csapások célpontjaivá válunk (földrengés, árvíz, stb.). A fejlesztők rágyúrnak a gazdasági helyzetre is, így a második epizódban jóval nagyobb hangsúlyt kap a pénzügy. Újdonság még, hogy akár kooperatív módban, ketten is vezethetjük a várost, de persze épp meg is küzdhetünk egymással. Megjelenés 2009 márciusa körül, addig is íme az első képek. ■

előző
következő
Imperium Romanum 2 - Róma örök
Imperium Romanum 2 - Róma örökImperium Romanum 2 - Róma örökImperium Romanum 2 - Róma örökImperium Romanum 2 - Róma örökImperium Romanum 2 - Róma örök
Grand Ages: Rome
A legutóbbi Grand Ages: Rome cikkek, hírek

hozzászólások (9)

LordMatteo
LordMatteo 2008.08.15. 23:28
A Celticnek szerintem iszonyat jó hangulata volt, és nagyon jó játék, a maga egyszerűségével is!

A IR kb fél órát szerepelt az életemben, jó volt, csak hiányoltam egy kicsit a sebességet...Lassúnak tűnt.
somesz83
somesz83 2008.08.15. 23:31
Róma örök... na ja, nem tanulunk semmiből!:-D
konrad
konrad 2008.08.15. 23:33
Nekem bejött az alapjáték, megnézem a kiegészítőt is! Tetszett a grafika és én eléggé "kiegyensúlyozottnak" éreztem a játékot. A C4-hez képest nekem jobban bejött.
somesz83
somesz83 2008.08.15. 23:41
Hat évig tanultam latint, meg római művelődéstörténetet. Köszönöm, Rome Total War elég volt.:-)
Tsiaa
Tsiaa 2008.10.17. 17:13
Helló!

Én is tanulok latint, igaz csak a harmadik évet taposom, de annyit még én is tudok hogy az Octavius és nem Octavianus :).
Még új vagyok ebben a műfajban és nem tudom hogy ennek van-e valami köza a Glory of the Roman Empire-höz, mert nekem az van meg.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.