Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Nokia - globális fejlesztői verseny

Komoly pénzdíjakkal inspirálja a finn cég a fejlesztőket.

2008.09.20. 19:30 | szerző: Retee | kategória: Üzleti

A Forum Nokia bejelentette a „Calling All Innovators”t, ami a fejlesztők globális versenye, és célja a társadalmat jobbá tevő mobilalkalmazások létrehozása. A „Calling All Innovators” arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy merjenek nagyban gondolkodni arról a lehetőségről, hogy a mobil alkalmazások hogyan befolyásolhatják az emberi élet minőségét. A Nokia akár 150000 USD jutalmat is ki fog osztani készpénzben és nyeremények formájában, és azon felül a nyertes fejlesztők alkalmazásainak terjesztését is segíteni fogja. Dean Kamen, a technika globális úttörője, támogatja a Calling All Innovators versenyt. Kamen leginkább a Segway személyszállító eszköz feltalálójaként és a FIRST szervezet (For Inspiration and Recognition of Science and Technology – A tudomány és a technológia ösztönzéséért és elismeréséért) megalapítójaként ismert. A FIRST szervezet középiskolás diákokat ösztönöz arra, hogy tudományos vagy műszaki tanulmányokat válasszanak. A Nokia és Kamen arra ösztönzi a „Calling All Innovators” versenyen résztvevő fejlesztőket, hogy gondolkozzanak el a lehetőségeken. Mi lenne, ha a mobilokkal tesztelni lehetne a víz ihatóságát vagy a távoli falvakban élők számára lehetővé válna, hogy elérjenek olyan szűkös erőforrásokat, gazdálkodhassanak velük vagy elosszák őket, mint az elektromos áram vagy a víz? A „Calling All Innovators” olyan alkalmazások megalkotására ösztönzi világszerte a fejlesztőket, amelyek valóságos helyzetekben növelik a mobilkészülékek hasznosságát, a következő három kategória egyikében:

    • Környezeti kihívás: Változtasd meg a dolgokat egy olyan alkalmazással, melynek célja, hogy a mobilitás globális környezeti hatását a lehető legkisebbre csökkentse, és találj módot olyan mobil megoldások kidolgozására, amelyek segítenek a felhasználóknak a fenntarthatóságot segítő döntéseket hozni, mint például az energiafelhasználás vagy az ökológiai lenyomat csökkentése.
    • Feltörekvő piacok: Ebben a kategóriában új lehetőségek nyílnak a fejlesztőknek, hogy elképzeljék az olyan újító alkalmazások és szolgáltatások lehetőségeit, amelyek befolyásolják a fejlődő országokban élő milliók mindennapi életét. Megoldásokat várunk például az oktatás, az egészségügyi adatokhoz való hozzáférés, az infotainment (az informálva szórakoztatás), a vidéki mezőgazdaság területén, vagy bármilyen egyéb alkalmazást, ami a feltörekvő piacok lakóinak életét javítja.
    • Technológiai bemutató: Ez a kategória lehetőséget nyújt olyan lenyűgöző, élményszerű alkalmazások létrehozására és bemutatására, melyek a Series 40 vagy az S60 készülékeken futó bármelyik technológiát használják, például Flash Lite, Java, Python vagy nyílt technológia. Ez a fejlesztői tárlat segíteni fog, hogy a felhasználókban tudatosuljon, mire képes egy alkalmazás – legyen az egy célfeladatra készült vagy egy egész közösséget szolgáló.

    Minden kategória győztese 25000 dollárt kap, egy utat a Mobil Világkongresszusra Barcelonába 2009-ben, valamint alkalmazásuk ingyenes terjesztését a különböző Nokia-csatornákon. A kategóriák második helyezettjei 10000 dollárt kapnak, a harmadik helyezettek pedig 5000 dollárt. A verseny 2008. szeptember 16-án indul, és minden pályázatnak be kell érkeznie 2008. december 15-ig. A döntősöket 2009 januárjában választjuk ki és értesítjük. További részletek a www.callingallinnovators.com oldalon találhatóak. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.