Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central

Pom-pom lányok, rezesbanda és Litkai Gergely a tréfás hídavatáson. Óriási fotógaléria!

2008.09.30. 22:45 | szerző: Dino | kategória: Bulvár

Miközben a mai napon átadták a Megyeri hidat, a pesti hídfője alatt alternatív névadó ünnepség zajlott. A hazánkban a holnapi napon induló Comedy Central tévécsatorna csapata ugyanis úgy gondolta, nem árt megemlékezni arról se, hogy a híd nevére kiírt internetes szavazáson az amerikai humorcsatorna népszerű munkatársának, Stephen Colbertnek a nevére szavaztak a legtöbben - több mint 17 millióan. A Colbert Report műsorvezetője azután hívta fel nézői figyelmét a szavazásra, amikor látta, hogy Chuck Norrisra is rengetegen voksolnak. Mivel azonban élő személyről nem lehet hidat elnevezni, végül a Megyeri híd lett a hívatalos elnevezés. Azonban a hídfőn ma Litkai Gergely, a tévécsatorna főszerkesztője elhelyezett egy "Colbert-híd" feliratú táblát is. A tréfás hídavatót kilenctagú fúvószenekar és három pom-pom lány kísérte. A humorista az alábbi beszédet mondta a jeles alkalomból:
"A híd számai impozánsak, az itt felhasznált kábelt egy fémtolvaj brigád 3 év 4 hónap 6 nap alatt tudná ellopni, hétezerszer lehetne megkerülni Pécelt annyi pénzből, amennyibe csak az aszfaltozás került, az itt kiterített kátrány pedig 4 milliárd hektoliter Bambira és hatszázmilliárd doboz cigarettára lenne elég. Ez utóbbi két szám csupán saccolás, amit becsléssel pontosítottunk. Mégis érezzük annak a nagyságát, ahogy a csodálatos szerkezet, amely úgy feszül itt, mint Rubint Réka popsija hat óra lépcsőgépezés után, összeköti Budát és Pestet, ügyet sem vetve Szigetmonostorra.
Elkészült hát a mű, az alkotó pihen és mi mégis forgolódunk, hiszen ezt a hidat nem is olyan régen még úgy gondoltuk Stephen Colbert-ről, a Comedy Central zseniális műsorvezetőjéről nevezhetik el, aki nemes küzdelemben kerekedett felül egy internetes szavazás keretében Chuck Norrison, Pató Pálon, sőt Zrínyi Miklóson is. Bár nemzetünk nagyjai és a texasi kopó sem nyerhettek a versenyben, ez számunkra nem elégtétel, hiszen jóllehet megdöglött a szomszéd tehene is, a híd Megyeri lett. Ez a híd jelkép, fogalom, ezért a táblán, amely itt látható, kötőjellel szerepel az elnevezés, hiszen ha hidat nem is lehet elnevezni élő emberről, a fogalom elnevezését semmi sem tiltja."

A beszédet követően a híd lábánál ünnepélyesen átgurításra került egy doboz alkoholmentes sör, majd a Megyeri híd tábla alá került fel a "Colbert-híd" felirat, kétoldalú ragasztó hatékony alkalmazásával.
A Comedy Central magyar adása 1,5 millió háztartásban a holnapi naptól látható, a VH1 Europe helyén 14-2 óra között. A műsorban számos népszerű sorozat - South Park, Simpson család, A nevem Earl (My Name is Earl), Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother), Ítélet: család (Arrested Development) - mellett természetesen szerepel a Colbert Report és a Daily Show (feliratos változatban), magyar gyártású programként pedig többek között a Beugró, a Magyarok az űrben és a Noooooormális! vár a humorra fogékony nézőkre. ■

előző
következő
Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central
Felavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy CentralFelavatták a Colbert-hidat - holnap indul a magyar Comedy Central

hozzászólások (41)

Lacko
Lacko 2008.10.03. 11:07
Te ebből az egészből kimaradtál anno?

Azon röhögött mindenki, hogy azt hiszi a Kóka, hogy attól demokrácia a demokrácia, hogy megkérdezi az adófizetőket, hogy mi legyen, de el se olvassa a választ. Ugyanis egy percig se gondolták komolyan, hogy az lesz a név, ami a szavazáson kijön. Már amikor kiírták, akkor megvolt a mostani név. Haverom dolgozott a híd statikai számításaiban.
Sabar
Sabar 2008.10.04. 09:24
Által mentünk rajta... vala... tegnap őtet választottuk Árpád helyett vala... hát kissé zötyögős, de biztos megvan az oka technikailag, meg politikailag, meg minden :-/ Viszont mondtuk a gyerekeknek, hogy tessék átérezni a pillanatot, erre várunk évek óta :-)

Szerk.: Lacko, erről én is lemaradtam, utólag értesültem ezekről azért kellett utánaolvasnom, hogy mi is történt. Egyébként lassan nem is bánom, hogy kimaradok :-)
Dino
Dino 2008.10.04. 20:50
Sabar: Nekem tegnap a XV. kerületből a harmadikba kellett átmennem, és gondoltam egyet, nem megyek vissza az Árpád hídig, dugókra nincs szükségem, arra meg ugye előfordul. És így pontosan annyi idő alatt értem a célponthoz, amit a GPS útvonaltervezője az Árpád hídon keresztüli úttal kiszámolt, csakhogy ugye az piros lámpákat meg dugókat mellőző számítás, amihez képest biztos, hogy legalább 10-20 percet buktam volna. A legmókásabb helyzet az volt, amikor a GPS a térképen azt jelezte, hogy a Dunában vagyok az autóval. :-))

padavan: A cikk címe nem véletlenül "dupla", a Comedy Central csatorna hazai indulásának egyik marketingfogása volt ez az ál-hídavatás. De ez legalább egy mókás megmozdulás volt (legalábbis én úgy éltem meg), nem úgy, mint az értelmetlennek tűnő "három szőke nagymellű nő széttör egy autót, mert megjelent a Burnout Paradise".
lordelrond
lordelrond 2008.10.05. 10:40
Így van. Mondjuk még így is mindig jobb mintha Paris Hilton híd lett volna.

Am pénteken volt szerencsém átmenni rajta: nagyon szép. Főleg kivilágítva(de sajna így csak októbervégéig lesz).
Kolin Mekré
Kolin Mekré 2008.10.05. 11:57
Kár a budapesti hidakért, hiába van hídmestere mindegyik hídnak, -aki rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát- ha a város nagy ívben tojik rá, és csak akkor újítják fel a hidakat mikor már muszáj (Margit-híd -a villamos forgalom megmarad...-), szükségszerű (Szabadság-híd - ami kb jövő márc-ápr. közt lesz kész.), vagy életveszélyes (Északi Vasúti Duna-híd)

Lehet számolni a hidakat, mennyi marad épp :)

Jó érzés volt ezeken a hidakon dolgozni...de még jobb hogy már vége :D
Megyeri-hídon a sóvédelem, Északi Vasútin fejgerenda szerk. építés.+ sóvédelem.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.