Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo III - Battle.net, mod, PC

Ingyenes marad-e a Battle-net? Lesz mod támogatás? Marad a PC exkluzivitás? Három kérdés, három válasz.

2008.10.13. 13:51 | szerző: Retee | kategória: Játék

Több fontos kérdés is felmerült már a Diablo III kapcsán a játékosokban, amelyekre eddig nem tudhattuk a választ, ám a Blizzard illetékesei végre tiszta vizet öntöttek a pohárba. A három legérdekesebb témának kétség kívül a PC exkluzivitás, a mod-támogatás, és a Battle.net fizetős, vagy ingyenes mivolta bizonyult. Lássuk:

  • PC exkluzív marad-e a Diablo III?
   Több pletyka is felröppent arról, hogy a Blizzard esetlegesen konzolra is elkészíti akció-RPG-jét. A cég nevében Leonard Boyasky vezető-dizájner válaszolt erre: "A játékaink közül való igaz, hogy egyedül a Diablo III-at lenne érdemes átportolni más platformokra is. Ez azonban csak elméleti lehetőség, és határozottan állíthatom, hogy nem szerepel a terveink között konzolos verzió, a játék marad PC exkluzív.
  • Fizetős lesz-e az új Battle.net?
   A Blizzard megújítani kényszerül népszerű Battle.net szolgáltatását, s így sokakban felmerült, hogy vajon ezzel együtt fizetős, vagy ingyenes lesz-e a multiplayer játék. Jay Wilson igazgató végre megadta a választ: "Nem olcsó dolog a Battle.net megújítása, azonban mindannyian úgy gondoljuk a cégnél, hogy nem lenne tisztességes, ha külön díjat szednénk be a multiplayer játékért. Így a válaszom az, hogy ingyenes marad. Gondolkozunk különféle lehetőségeken, hogy hogyan tehetnénk gazdaságossá a multiplayer rész üzemeltetését, de még nincs végső elképzelésünk.
  • Támogatja-e a Battle.net/Diablo III a modokat?

  Manapság egy-egy játék nagyon komoly előnyre tehet szert azáltal, hogy modok készülnek a programhoz, amelyek néha felül is múlják az "eredeti"-t népszerűségben. Így nem meglepő, hogy sokakat érdekelt, vajon a Battle.net támogatja-e ezeket. Erre a kérdésre szintén Jay Wilson válaszolt: "Természetesen mi is tisztában vagyunk a modok előnyeivel és hátrányaival, így már a fejlesztés kezdeti szakaszában megtárgyaltuk, hogy mi legyen velük, támogassuk-e őket, vagy sem. Végül arra jutottunk, hogy túl sok munkát és figyelmet igényelnének, amire nincs kapacitásunk, így a válaszom nem, nem támogatjuk a modokat. ■

Diablo III
A legutóbbi Diablo III cikkek, hírek

hozzászólások (11)

Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.13. 21:07
LESZ, nem most. Ha figyelmesen elolvasod, már hintegetik, hogy nekik eléggé nem gyere be az ingyen Battle.net, mert sokba kerül, és már gondolkoznak rajta, hogy lehetne "megoldani" a dolgot. Tehát, valamilyen szinten fizetős lesz előbb-utóbb.
sysnrt
sysnrt 2008.10.13. 21:10
"Így a válaszom az, hogy ingyenes marad."
Persze nagyon sok mindent ki lehet ebből hámozni, de én inkább azt mondom, hogy ingyenes marad.
davkar9
davkar9 2008.10.13. 22:39
"A Battle.net fenntartása elegendő technikai problémát okoz ahhoz, hogy a macerás karbantartás miatt pénzmagot számítson fel a Blizzard. Ennélfogva minimális eseti díjat kell majd fizetniök a Multiplayer Diablo 3 játékosoknak a Battle.Neten. World of Warcraft szolgáltatások jó példa, mi fog történni, ha például szervert kívánunk váltani vagy a karakterünk nevét akarjuk megváltoztatni. Nem tartozik a központi játékélményhez, külön macera a beállítása, így itt is fizetni kell majd érte. Mivel a Diablo 3 nem MMO, havidíjat nem számolhat fel a Blizzard. A teljes játéktartalmat ingyen élvezhetjük végig, csak a különleges adminisztrációs munkát igénylő kérésekért kell fizetnünk." HW

:-D:-D:-D
Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.14. 00:12
Önmagában a Hellgate sem volt MMO, mégis fizetősek a szerverek, szal ebből nem vonnék le messzemenő következtetést. A másik dolog meg az, hogy mennyire számít "különleges adminisztrációnak" amikor egy szkript átír egy rekordot az adatbázisban, pl karakternév váltás vagy szerverváltás. Húdenagy munka az, akár 3 másodpercébe is beletelik egy embernek. Nevetséges. Magyarázzák a bizonyítványt... "Tanár Úr kérem én készültem" :-/
VodevilX
VodevilX 2008.10.14. 02:01
A StarCraftos hír után én is mernék rá fogadni, hogy várható az ingyenes alap része a Battle.net-nek, illetve a fizetős extra rész.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.