Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a 2009-es szériájú Norton termékek

Már kapható a Norton AntiVirus 2009 és a Norton Internet Security 2009.

2008.10.14. 20:02 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Con Mallon, a Symantec regionális marketing-igazgatója lassan akár magyar állampolgárságért is folyamodhatna, annyira rendszeresen látogat hazánkba egy-egy új Norton termék bejelentése kapcsán. Az elmúlt heti Symantec sajtótájékoztató helyszíne a Közlekedési Múzeum volt, mégpedig azért, mert a 2009-es sorozatú Norton biztonsági programok kapcsán a középpontba a sebességet helyezték. Mind a Norton AntiVirus 2009, mind a Norton Internet Security 2009 gyorsabb és hatékonyabb lett elődjénél – ezt mutatják a független szakértők tesztjei is.
Mint megtudtuk, a Norton Internet Security 2009 programcsomag telepítése egy percnél kevesebbet vesz igénybe, a memóriából pedig mindössze 7 megabyte-ot foglal. A Symantec nagy figyelmet szentelt a frissítésekre is, céljuk, hogy azonnal reagáljanak egy-egy kártékony kód felfedezése után. Ennek érdekében akár 5-15 percenként is érkezhet egy-egy frissítőcsomag számítógépünkre, ha az a netre van kapcsolva. A vírusellenőrzés gyorsítása érdekében egy újfajta, a felhasználói közösséget is kihasználó eljárást vezettek be, Insight néven. Ennek lényege, hogy ha egy program adott verziója ellenőrzésre került valakinél, az erre vonatkozó információ bekerül a központi adatbázisba, és ha bárki másnál ezt követően ugyanezzel a verzióval találkozik a szoftver, és a file megegyezik a korábban tesztelttel, akkor nem fut rajta végig a vírusellenőrzés. Mint később Con Mallontól megtudtam, amellett, hogy a file nevét, méretét és verziószámát ellenőrzi a szoftver, természetesen megfelelő ellenőrző-összegek segítségével is összeveti az egyezést, tehát ha a gépünkön lévő file akár egy bitben eltér a már ellenőrzöttől, akkor nálunk is lefut az ellenőrző rutin. Emellett az egyes felhasználók gépeit "rangsorolja" is a rendszer: akiknél gyakran talál vírust, azoknak kevésbé veszi figyelembe a file-jait, mint akiknél nem szokott fertőzés előfordulni. A NIS 2009 igyekszik intelligensen időzíteni a feladatokat, figyelve, hogy mikor nem használjuk a gépet, és akkor futtatva a különböző ellenőrzéseket. Sőt, például az is beállítható, hogy ha egy játékot vagy filmet indítunk el, akkor közben ne kezdjen bele véletlenül se ellenőrzésbe vagy frissítésbe. A kezelőfelület jól átlátható, egy kis kijelzőn például azonnal láthatjuk, hogy a processzorból és a memóriából mennyit fogyaszt a Symantec programja.
A sajtótájékoztatón elhangzott egy független cég, az AV-Test felmérésének eredménye is. Az aktuális verziójú vírusirtó szoftverek – szám szerint 33 darab – vizsgálata során a lista élmezőnyében végzett a Norton Internet Security 2009 bétaváltozata, a kártékony szoftverek 98 százalékának és a kémszoftverek 95 százalékának felismerésével, mindezt téves riasztás nélkül. Végül pedig azt is megtudhattuk, hogy hamarosan a nap négy órájában hívható, magyar nyelvű ügyfélszolgálat is indul a Norton termékekkel kapcsolatos problémák megoldására. (Addig is e-mailben lehet kérdezni, ha gondja adódik a felhasználóknak a szoftverrel.)
A Norton 2009 szoftverek már megvásárolhatóak, 1 illetve 3 gépre telepíthető változatban, normál és upgrade dobozos formában. A Norton AntiVirus 2009 1 gépre szóló licenccel bruttó 10500 forint körüli áron kapható, míg a Norton Internet Security 2009 egy gépes verziója 12500 forintba kerül. A szoftverekhez minden esetben 12 hónapig jár frissítés. ■

hozzászólások (1)

Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.15. 15:24
Hmm, eddig az egyetlen probléma a Norton cuccokkal a MÉRHETETLEN LASSÚSÁG volt. Annyi erőforrást zabál a rendszerből, hogy fél Paks elmenne vele, és kőkorszaki szintre lassítja a gépet. Az igaz, hogy biztonságos. Spártai módszerekkel dolgozik, de hatékony!

THIS. IS. NORTON!!!!

"Vírusos volt. Letöröltem. Baj? Nem/Dehogy" Csak próbálj neki ellentmondani
:-D
Mióta NIS van a gépemen, egy darab vírussal vagy spyware-el sem találkoztam. Ha sikerült megoldaniuk az erőforrászabálást, akkor ez lehet minden idők legjobb védelmi csomagja.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.