Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Comedy Central videóinterjú Litkai Gergellyel

A humorcsatorna főszerkesztőjét kaptuk kamera- és mikrofonvégre.

2008.10.24. 15:45 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

A nemrég hazánkban is elindult Comedy Central humorcsatorna indulásáról, műsoráról és terveiről a főszerkesztőt, Litkai Gergelyt kérdeztük. ■

hozzászólások (8)

nyomi
nyomi 2008.10.25. 14:56
lehet, hogy frankón velem van a baj, de én csak a south parkot tartom nézhetőnek, már amikor nem csúszik a szinkron és nem sötétül el a kép 20 mp-enként... az összes többi műsor egy rakás hulladék, kezdve az amerikai szarokkal a colbert gyerekkel az élen... mi a vicces abban a majomban??? ordit bele a kamerába, ettől szórakoztató? köszönöm de én megint csak a vh1-t nézném inkább, mint egyetlen normális zenecsatornát, de abba is sikerült beletenyerelni... ez a paraszt litkai meg elintézi annyival, hogy hát igy jártunk, de majd csak feldolgozzuk... [törölve]
Germinator
Germinator 2008.10.25. 21:20
Oké, tegyük fel hogy az amerikai híradóparódiák nem jönnek be. Na de az angol sorozatok? A Family Guy? A Beugró? A Shortcutok két műsor között?

Miért van az, hogy ölbe tett kézzel nézzük, ahogy a magyar humor, illetve a magyar humorkultúra mélypontját éli? Sőt, egyenesen katasztrofális helyzetben van. Nem: nincs jelenleg magyar humor; ma már a magyarok körülbelül annyira viccesek, mint egy tömegbaleset az M7-esen. Miért van az, hogy Bagi-Nacsát és új Gálvölgyi Showt nyomatnak mindenhol? Miért van az, hogy az XXL-műsor létrejöhetett? Miért volt létjogosultsága az új Szeszélyesnek? Hova lettek a Hofik, régi Gálvölgyik? Hova lett a L'art Pour L'art társulat? Utóbbi egyébként száműzve lett, pedig jó volt.

A mai magyar humorral két baj van: az egyik, hogy néhol egyáltalán nem létezik (új Szeszélyes, XXL). A másik, hogy szarul vezetik elő - új L'art Pour L'art. Ugyanis néztem a Comedy Centralon új lárpullárt, és esküszöm, tetszett; volt olyan jó, mint a régi, csak kurva szarul volt megrendezve! Nagyon béna kamerabeállítások, béna díszletek, béna jelmezek. De ezentúl megvolt a humor magja!

Aztán itt a Beugró, ami elképesztő eredetiséggel tört be - miért van az, hogy száműzték a nagy csatornákról ezt is? Mert a szar műsorok készítői beijedtek, hogy "ajaj, itt egy konkurencia, gyorsan tűntessük el", vagy mi?

Miért van az, hogy ha már saját humorunk végleg elveszett, akkor a más népek humorát is távol tartjuk? Miért van az, hogy a zseniális angol sorozatokat (Fekete Vipera, Monty Python, Waczak Szálló, Mr. Bean és Benny Hill) vagy sehol sem játsszák, vagy csak a peremvidéknek szállító csatornákon (Cool, Filmmúzeum)?

Nem tudom, de az egész úgy tűnik, hogy szándékos távoltartása a humornak, és ez nagyon gáz. Erre itt a Comedy Central, ami mindezeket összegyűjti és egy csokorban elénk tárja olyan zseniális újdonságokkal is, mint a Family Guy, az angol Office, illetve Dan Clark rövid bejátszásai, vagy a szintén nagyon népszerű, ám amerikai (hú, az biztos ultraszar) Nevem, Earl, illetve Colbert és Jon Stewart. Itt van ez a csatorna, ami lehetőséget teremt a humor újbóli felfedezésére, és ha nem is tetszik minden, legalább tudsz válogatni a sok műsor közül. De ezt is le kell szólni olyan hülyeségekkel, minthogy "miért a VH1 helyén van", vagy hogy alapból gáz az egész és csak a Szószpark jó. Nyissunk már egy kicsit! Legyünk már újra humorosak és humorszeretők! Ezek a szerencsétlen külföldiek ránksózták a humorcsatornájukat, hogy megnevettessenek minket, magyarokat, mi meg azt mondjuk: "Bocs nem, de ha a VH1 helyére teszitek, akkor takarodjatok, és egyébként is elég jó nekünk az Irigy Hónaljmirigy meg a többi balfaszság"? Mit árul el ez rólunk?
nyomi
nyomi 2008.10.25. 22:54
szép iromány de egy szóval sem mondtam, hogy a magyar humor jó... ihm, baginacsa, gálvölgyi, xxl (na ez pláne), stb. hát hogy is mondjam, szar... esküszöm próbáltam barátkozni ezekkel a sorozatokkal, de nem igazán jön be... egyedül a nevem earl, ami icipicit megnevettetett, meg azok a 10pontos okosságok... nézem colbertet, és nem látok benne semmi vicceset, inkább irritáló, mint szórakoztató... family guy-on sem tudok vigadni... pár sorozat már a viasaton is ment, nemhiába nem néztem akkor sem...

igen, könnyen lehet, hogy közrejátszik ebben az is, hogy a vh1 helyére tették... mert egyszerűen nem értem miért oda kellett tenni, hogy ki gondolta azt, hogy ennek a helyén pont jó lesz, mikor van még egy rakat üres frekvencia... majom litkai nyilatkozata után csak azért nem törlöm a frekvenciát a programok közül mert sokszor előfordul, hogy hajnali 2kor is ébren vagyok még és akkor visszakapom a vh1-t... de hogy du2 és hajnal 2 között nem kapcsolok még egyszer oda az fix, én nem növelem a nézettséget...
Germinator
Germinator 2008.10.25. 23:06
Czehh... na mindegy.
nyomi
nyomi 2008.10.26. 01:06
hát igen, szar is amikor valaki más véleményen van :)
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.