Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

November 27-december 3. között Budapest és Bécs ad otthont az idei eseménynek.

2008.11.25. 10:40 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Budapest mellett Bécs is helyszíne az idei, hatodik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválnak. Míg Magyarországon az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban vetítik a fesztivál filmjeit, Bécsben három mozi várja az érdeklődőket (Filmcasino, Schikaneder, Topkino). Ez évben több mint 500 versenyfilm érkezett, ezekből válogatták össze a 32 európai filmet tartalmazó versenyprogramot (ezek között három magyar és egy osztrák film található). A zsűri elnöke Cakó Ferenc, aki báb- és gyurmafilmjei illetve homokanimációi révén vált ismertté. Mellette a zsűri tagja még Michaela Pavlatova, aki tavaly különdíjat kapott a fesztiválon Az állatok farsangja című filmjéért, valamint Adam Wyrwas, akinek Péter és a farkas animációs filmje Oscar-díjat kapott.
A fesztivál november 27-én este 7 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban nyitja meg kapuit, a Ponyo a tengerparti sziklán című Miyazaki-filmmel. Az első négy budapesti nap után három napra Bécsbe költözik át az esemény, ahol zárásul december 3-án, a Filmcasinóban adják át a fesztiváldíjakat. A bemutatásra kerülő filmek között van még a Cannes-ban debütált Libanoni keringő - Waltz with Bashir, az Idióták és angyalok már befejezett változata, valamint három további japán egészestés film, az Evangelion 1.0, a Piano Forest, valamint a Holt tér. Ez utóbbi nem más, mint az EA Dead Space játékához kapcsolódó sci-fi rajzfilm.
A fesztiválon részt vesz a Mesharray Digital Media School is, akik az Uránia aulájában egy standon mutatják be a legújabb animációs szoftvereket, 29-én szombaton pedig 4 órakor Vári Róbert tart előadást az animációs film fejlődéstörténetéről. ■

előző
következő
6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál
6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál6. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.