Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

GTA IV elképesztő hibák - megoldások!

Bugoktól hemzseg az első kiadás.

2008.12.04. 13:42 | szerző: Retee | kategória: Játék

Nagyon vártuk, és valószínűleg a RockStar is próbált sietni, hogy minél hamarabb kiadhassa a Grand Theft Auto negyedik részét, ám ennyire talán nem kellett volna... A napokban megjelent szoftver ugyanis rengeteg játékost kerget az őrületbe, tekintve hogy hemzseg a hibáktól, amely miatt sokaknak elindulni se nagyon hajlandó. Az első "háborús-vonal" a másolás elleni védelem, a DRM, amelynél valamit nagyon elcseszhettek, hiszen tömegesen számolnak be arról a játékosok, hogy problémázik a hadverekkel - ez elsősorban az ATI kártyák tulajait érintheti, de az NVIDIA-sok sem nyugodhatnak meg addig, míg túl nem jutnak rajta. Ez viszont csak az első "helyszín", ahol problémák adódhatnak, mivel utána még magának a játéknak sem árt elindulnia... Windows XP alatt gyakori hiba lehet a "RMN40" hibaüzenet, de a Vistásokat sem kíméli a program (legalább senkit sem diszkriminál). A felháborodott gamerek amúgy reptében megválasztották a GTA 4-et "minden idők legproblémásabb" játékának, erre pedig valószínűleg a RockStar sem túl büszke. A pontos hibák listája irtózatosan hosszú, most viszont ismertetünk néhányat (megoldással együtt) a gyakoribbak közül: Fontos! A kiadó közlése szerint a jelenlegi legjobb driverek a játékhoz: nVidia - 180.48; ATi - 8.11

  • RMN40 hibaüzenet: Windows XP alatt előforduló probléma, azt jelzi, hogy nincs feltepelítve a Windows Service Pack 3! Installálás és a gép újraindítása után megoldódik a helyzet.
  • RMN20 hibaüzenet: Windows Vista alatt előforduló probléma, ami azt jelzi, hogy nincs feltelepítve a Windows Service Pack 1! Installálás és a gép újraindítása után megoldódik a helyzet.
  • Sötét, hibás textúrák: rossz a videókártya által használt driver. Nem lesz egyszerű menet. Első lépésben uninstalláljuk a jelenlegi drivert, majd töltsük le a DriverSweepert. Ha ezzel megvoltunk, indítsuk újra a gépet csökkentett módban, itt nyomjuk be a programot, és szedessük ki vele a megmaradt fileokat, amiket talál (ATI/NVIDIA fül). Ha ez is kész, akkor normál módban telepítsük fel a fent ajánlott driverek valamelyikét.
  • Problémák a Windows Live-val: Nyomás ide, katt a "Download the Latest Update" gombra, telepítés, restart (3 miatyánk).
  • Baj van a hanggal. Főként az integrált hangkártyáknál fordul elő. Nyomás letölteni az új drivert hozzá.
  • Social Club Fatal Error (multiplayer): Windows Vista alatt fordul elő, szükségünk lesz a Microsoft .NET 3.5 (SP1) Framework frissítésre. (google)
  • A játék nem elérhető (This Game is Currently Unavailable): C++ hiba. Tessék letölteni vagy a 32 bites vagy a 64 bites frissítést.
  • Hiba a menüben: Flash probléma, tessék letölteni az új verziót.
  • MMA10 hibakód: a játék indítása előtt jelentkezzünk ki a Social Clubból!

   Hát ennyi lenne egyelőre, na nem azért, mert "csak ennyi" problémával találkozhatunk, hanem mert ezeknek már ismert a megoldása... Na jó, van még egy hivatalos lista is, ezt innen tudjátok letölteni, hasznos lehet, hisz jó tanácsokat ad bizonyos hibakódokra - általánosságban elmondható, hogy a reinstall meg a driverek újratelepítése meghozhatja a várt eredményt. Mindenesetre elég nagy szégyen ez a RockStarra nézve, de reménykedjünk a gyors javításban. Aki esetleg egyéb hibákkal találkozott, és tudja ezek elhárítását, az kérjük írja be ötleteit a fórumba.

  Frissítés: azóta már a csapat is bejelentette, hogy dolgoznak a megoldáson. ■

Grand Theft Auto IV
A legutóbbi Grand Theft Auto IV cikkek, hírek

hozzászólások (1)

8989
8989 2012.12.21. 21:01
Tistelt PlayDome

A ara hogy elinduljon a ga 4 van megoldás???? Frissítettem de Grand Theft Auto IV 1.0.1.0 patch-töl egyenkét a Grand Theft Auto IV 1.0.7.0 patch-ig
a nevű honlapon: link: http://patchelj.hu/lista/Grand_Theft_Auto/Grand_Theft_Auto_IV
utána se hajlandó elindulni ERE VAN MEGOLDÁS!!!!!!!

albert.balazs96@citromail.hu
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.