Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny kilencedszer

Május elején rendezik meg újra a megmérettetést.

2009.01.21. 18:40 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

2009. május 1-3. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. Az extrém kihívásokat kereső programozóknak 2009. február 21-ig van lehetősége, hogy jelentkezzenek Európa egyik legrangosabb versenyére. A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervezi a Simonyi Károly Szakkollégium támogatásával, a döntő pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre.
A háromfős csapatok 2009. február 21-i jelentkezési határidőig interneten keresztül, a www.challenge24.org weboldalon jelentkezhetnek, amit február 28-án az első forduló, egy online erőpróba követ. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen 2009. május 1-3. között megrendezendő 24 órás döntőbe, ahol a nyeremények összértéke meghaladja az 5000 Eurót.
Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, a szervezők a helyszínen csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.
A versenyre tavaly 207 csapat nevezett, 5 kontinens összesen 41 országából. Az európai országokon kívül olyan helyekről is regisztráltak, mint Brazília vagy Ausztrália. A tavalyi döntőben egy immáron harmadik éve visszatérő amerikai csapatot is üdvözölhettünk. A szervezők természetesen mindent megtesznek, hogy a versenyzői gárdát idén még tovább bővítsék és egy olyan versenyt rendezzenek, mely minden résztvevő számára felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal fog szolgálni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.