Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Samsung - újdonságok a CES-ről

Négy új fényképezőgépet mutattak be a vásáron.

2009.01.26. 16:30 | szerző: Retee | kategória: Hardver

A 2009-es év első félévében megjelenő Samsung újdonságok a 24-240mm-es WB550-es ultrazoom fényképezőgép, a 12,2 megapixeles TL-100-as keskeny fényképezőgép, vagy a nagy felbontású (SVGA) MPEG4 rögzítésére alkalmas SL420.

  • WB550:
   A fényképezgép köszönhetően a 24 milliméter széles látószögtől, a 10-szeres optikai zoomig terjedő Schneider lencsének, a fotós nagyobb felületet képes „belátni” fényképezőgépével így senki nem marad le a csoportképről, de a nagylátószög segítségével megkapó tájképek is készíthetőek. A mindig éles képekről a kettős (optikai és digitális) képstabilizátor gondoskodik. A kettős képstabilizátor technológia előnye akkor mutatkozik meg igazán, amikor gyenge fényviszonyok között szeretnénk vaku nélkül képeket készíteni. Manuális módban a fotós meghatározhatja a záridőt (16” - 1/1500”), az élességállítás módját és rekesz méretét is. A felhasználó expozíció kompenzációval is élhet 1/3 lépésenként 2 blende értékig, illetve 80, 100, 200, 400, 800 és 1600 ISO értékekre állíthatja az érzékenységet (3 megapixeles felbontás mellett 3200-as érzékenység is választható). A WB550-nel 720p-s, nagyfelbontású videofelvételeket is rögzíthetünk. A készülék másodpercenként 30 képkocka felvételére alkalmas. A H.264 tömörítésnek köszönhetően, a felhasználó több felvételt rögzíthet SD vagy SDHC típusú memóriakártyájára. Videofelvétel rögzítése közben igénybe vehető, mind az optikai kép stabilizátor, mind a kamera 10-szeres optikai zoomja.
  • TL100:
   A CES másik Samsung újdonsága a TL100, amely egy nagyon könnyen kezelhető 12,2 megapixeles gép. A kikapcsolt állapotban mindössze 16,6 milliméter vékony készülék könnyen elfér egy nadrágzsebben. A rozsdamentes acélból készült vázon egy 2,7” LCD kijelző, belsejében pedig kiváló minőségű, 3-szoros optikai zoomra képes lencse található. Az előre beállított 11 jelenetmód közül, ha kívánjuk, a fényképezőgép választja ki az adott körülményeknek leginkább megfelelőt. Ha a fényképezőgéppel hegyeket kívánunk fotózni, az automatikusan Tájkép üzemmódba kapcsol. Ha közvetlenül utána portré készítésére készülünk, akkor a fényképezőgép automatikusan a megfelelő üzemmódba kapcsol, kézi átállításra egyáltalán nincs szükség. A képek élességért a Samsung Digitális Kép Stabilizátor (DIS) rendszere a felelős. A segítségével elkerülhetőek a kéz remegése miatt születő homályos fényképek. A TL100 SVGA minőségű (800x592) MPEG-4 típusú videofelvételek készítésére is alkalmas, 20 képkocka/másodperc sebességgel. A 3-szoros optikai zoomot videózás közben is kihasználhatjuk, a felvételeket pedig még akár a fényképezőgéppel is szerkeszthetjük.
  • SL100 és SL420:

  A 2009-es CES–en két taggal bővül a Samsung SL-szériája. Az SL102 és az SL420 fényképezőgépek egyaránt 10,2 megapixelesek. Arcfelismerő rendszerrel rendelkeznek és Li-Ion akkumulátorral működnek. Az SL102-ben 3-szoros optikai zoomot, digitális képstabilizátort és 2,5” LCD kijelzőt találunk, míg az SL420 nagyobb LCD kijelzőt (2,7”), erősebb zoomot (5x) és kettős képstabilizátort kapott, amely egyesíti az optikai és a digitális képstabilizálás erényeit. Segítségével kedvezőtlen fényviszonyok között és nagyobb távolságokról is készítetünk elmosódás-mentes képeket. Az SL102 MJPEG/VGA video felvételére, az SL420 pedig nagyobb felbontású (SVGA) MPEG4 rögzítésére képes. ■

előző
következő
Samsung - újdonságok a CES-ről
Samsung - újdonságok a CES-rőlSamsung - újdonságok a CES-rőlSamsung - újdonságok a CES-rőlSamsung - újdonságok a CES-ről

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.