Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Deus Ex 3 - részletek

Érdekességek az akció-RPG harmadik részének világáról.

2009.01.30. 20:16 | szerző: Retee | kategória: Játék

Mint azt már megírtuk, az Eidos a Deus Ex készülő harmadik része kapcsán inkább gondolkozik szerepjátékban, mint sima akcióban, így inkább az igen sikeres első epizódot tekinti alapul, a sok kritikát kapott második helyett. A fejlesztés sajnos nem túl gyors - bár jó munkához idő kell -, de azért időnként kijut egy-egy morzsa a netre is. Jelen esetben egy cseh magazin értesüléseiről számolhatunk be, lássuk:

  • A világot óriásvállalatatok irányítják, melyek erősebbek a különböző kormányoknál is. S pont emiatt puskaporos a helyzet, hisz összeesküvők ezen cégeket állítják szembe egymással.
  • A Black Ops csapat épp azt a kutatólaboratóriumot támadja meg, ahol főhősünk, Adam is dolgozik. Hogy miért, és kinek a megrendeléséből jelentek meg a kommandósok, azt aránylag hamar ki fogjuk deríteni.
  • Adam lakásában sokat tudhatunk meg főhősünk múltjáról is, hisz az egész hát tele lesz képekkel, illetve egy naplóra is számíthatunk.
  • A történet öt jól ismert nagyvárosban zajlik majd, ebből pedig három már ismert: Shanghai, Detroit, és Montreal.
  • A szebbik nem is igen hangsúlyos szerepet kap történetünkben: a különböző leányzók ugyanis - tetteink folyományaként - megpróbálhatnak elcsábítani, de akár el is árulhatnak.
  • Főnökökre, vezetőkre is számíthatunk, akik - szintén döntéseink alapján - ítélnek meg minket.
  • A mesterséges intelligencia harcosai csapatban dolgoznak, amelynek mindig lesz egy vezetője is - ő utasítja és irányítja a többieket.

  Van még egy érdekebb pont, "ő" azonban spoiler-veszélyt rejt magában, ám ha valaki mégis kíváncsi rá, az a hozzászólásoknál - a szöveget kijelölve - elolvashatja. ■

hozzászólások (13)

asas01
asas01 2009.01.30. 22:38
Hmmm...erről lemaradtam, úgy tűnik. Rögtön biztatóbb.:D
Csak aztán tartsák is be az ígéreteket, különben sírni fogok és toporzékolni.

McCl@ne: az eleve felejtős, szerintem sokat ne várj tőle. Ha kőkemény RPG-t akarsz igazi sztorival és emlékezetes karakterekkel, akkor Mask of the Betrayer.;-)
McCl@ne
McCl@ne 2009.01.30. 22:52
Már az alapjátékot sem bírtam végigtolni, pedig megvan eredetiben... Nálam kiveri a biztosítékot, hogy van x karakter, abból y egy kocsmában rohad és lépi a szinteket. Ennyi, olyan szinten hazabassza a beleélést, hogy az már fáj, a Mass Effectben és a KoTORban is ezt rühelltem...
asas01
asas01 2009.01.30. 23:01
Erre csak annyit tudok mondani, hogy számomra a NWN 2 egy katasztrófa, az egyik legunalmasabb és egyhangúbb RPG, amivel évek óta játszottam, klisé sztorival, unalmas szereplőkkel és gané játékmenettel. Ehhez képest a MotB bekerül nálam a klasszikusok közé, a PLT, Fallout és BG mellé.:D
Szóval ne hagyd, hogy elrettentsen a borzalom előzmény, teljesen más az egész. Ha jól tudom, ugyanaz a figura írta, aki a Tormentet, érezhető is rajta, engem teljesen magával ragadott a hangulata, a karakterek, a dialógusok, minden.
Az alapjátékot pedig nem kell végigvinni hozzá, beavat a történtekbe, nem maradsz le semmiről. Szerintem adj neki mindenképpen egy esélyt, különben a legjobb szerepjátékról maradsz le a Bloodlines óta.
xeLaR
xeLaR 2009.01.30. 23:03
OFF:
"Emlékezetes karakterek"? A Mask of the Betrayer-ben? Hol? Gann-on kívül nem találkoztam eggyel sem...
asas01
asas01 2009.01.30. 23:07
Nekem mindegyik főbb karakter tetszett, de ez csak ízlés kérdése.:D Hosszú ideje először nem volt olyan érzésem, hogy kényszerből beszélek a társakkal és csak azért járok a kedvükben, hogy később segítsenek. Érdekes volt mindegyikük története, már csak ezért megérte feltornászni náluk a befolyást, ellenben pl az NWN 2-vel, ahol az nyújtotta a legnagyobb kihívást, hogy eldöntsem, melyik idiótát tudom most úgy lerázni, hogy azért ne csapjon agyon az első szembejövő ork csorda.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.