Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

További EA elbocsátások

Még 1100 embertől válna meg a kiadó.

2009.02.04. 03:09 | szerző: Madrac | kategória: Üzleti

Igencsak elégedetlenek voltak az év végi eredményekkel az Electronic Artsnál, ami nem csoda, hisz a várt karácsonyi forgalom elmaradt. Annyira gyengébben muzsikáltak a játékaik, hogy az utolsó negyedévet 641 millió dolláros veszteséggel zárták, komoly visszaesés a tavalyi 33 milliós eredményhez. Az eladásokat a FIFA 09, a Rock Band 2, a Need for Speed Undercover, a Rock Band, a Left 4 Dead, a Dead Space, a Madden NFL 09, a Littlest Pet Shop, az NBA Live 09 és a Mirror's Edge vezette, de a Warhammer Online is komoly szerepet játszott 300,000 előfizetőjével. Az eredmények láttán a vezetőség tizenkét további leányvállalatot zárna be és ezeregyszáz embert tenne az utcára, ez a teljes foglalkoztatott létszám 11%-a. ■

hozzászólások (5)

Playbahnosh
Playbahnosh 2009.02.04. 06:04
Hát, ebből a felhozatalból a Dead Space és a Mirror's Edge az, ami még ért is valamit, szóval nem csodálom, hogy nem kapkodták el az EA idei "mesterműveit" mint az Undercover, a Madden vagy a FIFA 09. Ráadásul az a kettő is inkább rétegjáték, úgyhogy nem mindenki vette meg. De azért 1100 embert az utcára tenni... nem semmi... :-/
Christoph
Christoph 2009.02.04. 10:35
A Left 4 Dead is jó!
warcat
warcat 2009.02.04. 11:11
Valóban jó csak épp szerintem nem ér egy teljes játékot - a 4 "filmet" kb 4 óra alatt végig lehet tolni elsöre,a multi meg max túlélöként szórakoztató.
RAI*DEN
RAI*DEN 2009.02.04. 18:37
Igen csak elhamarkodott ítéletet tettél. Rock Band és Rock Band 2 volt a felhozatalból ami talán a legjobban fogyott ezek közül a címek közül. Guitar Hero-t eredetileg fejlesztő Harmonix játékai ezek az EA gondozásában és megmondom neked őszintén, a GH sehol sincs ezekhez képest, és több milliós rajongotábora van a játéknak. A sportjátékok évről évre jönnek, mégis veszik őket, abból is jöhetett valamennyi nyereség. Dead Space és Mirrors Edge jó játékok, előbbi tuti hozott a konyhára pluszban, utóbbit nem tudom, de mivel nagy hájp volt a játék körül, biztosan az is jól szerepelt.
Playbahnosh
Playbahnosh 2009.02.05. 20:45
Őszintén szólva a Guitar Hero-kat, a Rock Band-eketés társaikat nem lehet egy lapon említeni a többi játékkal. Saját perifériák, élő és valódi zene, csoportos szórakozás...stb. Ezek a játékok éppen azért fogytak ennyire mert közük sincs a többi játékhoz, és csak nagyon eröltetve lehetne párhuzamot vonni mondjuk a Dead Space és a Rock Band között. Persze, önmagukban biztos jó játékok, de mivel nincs kozolom ezért fogalmam sincs róla, azért nem nyilatkoztam ezekről.
további hírek

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.

Nintendo Switch részletek: március 3-án érkezik az új konzol

Az új Zelda játék is a nyitócímek között lesz.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #7

Végigvittük az ötödik küldetést. Legyezőt is nyerhetsz!