Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Leszbit tiltott a Microsoft

A hölgy szerint a Microsoft füle botját sem mozdította panaszára.

2009.02.26. 13:12 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Merüljünk most el picit a bulvár gyönyörteljes világában, ahol a minap a Microsoftot az a vád érte, hogy hátrányosan különbözteti meg a homoszexuális egyedeket. Egy Theresa nevű lány arról számolt be, hogy az Xbox Live szolgáltatás kapcsán igen komoly támadások érték szexuális irányultsága miatt. A hölgy ugyanis jelezte adatlapján, hogy ő leszbikus, illetve a "gay" címkével is felruházta profilját. Beszámolója szerint ezek után viszont rengeteg játékos kezdte el sértegetni, illetve üldözni a különböző játékokban, mondván, hogy nem szeretnék, ha a gyerekeik „ezt a sz**t” látnák a Live-n. A leányzó mindezt jelentette a Microsoftnak, akik azonban - talán meglepő módon - nem mellé, hanem az ellenfelek mögé sorakoztak fel, s azt közölték Theresával, hogy a többi játékost sérti a profilja, és legyen szíves picikét módosítani rajta. Miután pedig ez nem történt meg, úgy tűnik, hogy hölgyünk számláját az MS egyszerűen letiltotta.
S hogy mit is lehet egy ilyen hír végén mondani? Talán azt, hogy valóban nem korrekt lépés egy lányt zaklatni, ugyanakkor felmerül az a kérdés is (és ezt több külföldi site is boncolgatta), hogy vajon egy játékosprofilnál miért szükséges valakinek a - bármilyen irányú - szexuális irányultságát taglalnia?
A Microsoft Magyarország PR menedzserétől érkezett a hírhez az alábbi kiegészítés:
"A hölgy a gamertagjában jelezte szexuális orientációját, amit az Xbox Live Terms of Use egyértelműen tilt, ezért bannolták."

hozzászólások (15)

Madrac
Madrac 2009.02.26. 17:27
Nem hinnem hogy valasztasi lehetoseg, szerintem a leiras reszbe tette bele.
asas01
asas01 2009.02.26. 17:40
Sok primitív embert nézethettek veled kiskorodban.

Egyébként egyszerű az ügy: meg kell nézni, hogy regisztráláskor milyen feltételeket fogadtatnak el a kedves játékossal. Tekintve, hogy nyilván sok gyerek veszi igénybe a szolgáltatást, gondolom tiltva van mindenféle szexuális/politikai/vallási megnyilvánulás. Ha ezek ellen mind egyforma erélyességgel lépnek fel, semmi gond. Ha viszont [hetero] tageseket nem bannolnak, akkor remélem kap azért egy kis pert a nyakába az MS.
Ez a Theresa mondjuk a dráma alapján valami ráérős, feltűnési viszketegséggel bőven megáldott tinilánynak tűnik.
Dark Archon
Dark Archon 2009.02.27. 08:24
Szerintem "hetero" tagesek nincsenek, tekintve, hogy leginkább a buzik és a leszbik szenvednek afféle "azért is megmondom a világnak" illetve felvonulgatós feltűnési viszketegségben.

Egyébként teljesen igaza van a MS-nek, elvégre gyerekek is játszanak. Meg az ilyesmi minden valamire való online játékban / közösségben moderálva van.
szbszig
szbszig 2009.02.27. 08:36
Szerintem felesleges nekünk itt, a PC Dome-on ezen a témán rágódni. asas nagyon jól összefoglalta a dolgot: egyrészt a felhasználói feltételek egyértelműen meghatározzák, kinek van igaza; másrészt pedig azok betartásával egyenértékűként kell kezelni a túlzásba vitt homo- és heteroszexuális megnyilvánulásokat. Ennyi.
Dino
Dino 2009.03.02. 18:43
A hírt kiegészítettük a Microsoft Magyarország PR menedzserétől érkezett kiegészítéssel:
"A hölgy a gamertagjában jelezte szexuális orientációját, amit az Xbox Live Terms of Use egyértelműen tilt, ezért bannolták."
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.